ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Στην ανακοίνωση ότι ολοκλήρωσαν επιχείρηση κατά των Κούρδων ανταρτών στη νοτιοανατολική περιοχή Σεμντινλί, στα σύνορα με το Ιράν και το Ιράκ προχώρησαν οι επικεφαλής των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων.

«Οι υποστηριζόμενες από αέρος επιχειρήσεις που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις ασφαλείας μας στις 23 Ιουλίου 2012 ολοκληρώθηκαν το πρωί της 11ης Αυγούστου 2012», ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη της Χακάρι, της επαρχίας όπου βρίσκεται η Σεμντινλί.

Σίγουρο θεωρείται ότι τα θύματα από την πλευρά των Κούρδων είναι πολλά, χωρίς να διευκρινίζονται περισσότερα. Υπενθυμίζουμε ότι στις 7 Αυγούστου, ο Τούρκος

Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει πως 115 μαχητές του PKK σκοτώθηκαν στη Σεμντινλί. Οι μάχες ξεκίνησαν αφότου το PKK έστησε σημεία ελέγχου και προσπάθησε να δημιουργήσει εκεί ένα οχυρό.

Από την πλευρά τους, οι κούρδοι μαχητές φέρεται να έστησαν ενέδρα σε τουρκικό στρατιωτικό λεωφορείο στη δυτική Τουρκία την Πέμπτη σκοτώνοντας έναν στρατιώτη και τραυματίζοντας τουλάχιστον έντεκα ανθρώπους. Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως σήμερα συνελήφθη ένας άνδρας σε σχέση με την επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα