Όλα τα μέλη της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισαν, στις παρεμβάσεις τους πως η νέα τάση δεν έχει ως στόχο να ικανοποιήσει προσωπικές φιλοδοξίες ούτε να διαφοροποιηθεί από τις κεντρικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής,

κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εξήρε την ενιαιοποίηση του κόμματος, όπως αυτή προέκυψε από το ιδρυτικό συνέδριο και επισήμανε με έμφαση ότι το συνέδριο «διέψευσε όσους περίμεναν ή προέβλεπαν ότι θα χυθεί πολιτικό αίμα».

Όπως τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η «σοσιαλιστική τάση φιλοδοξεί να εμπεδώσει και να λειτουργήσει την εσωκομματική δημοκρατία γιατί η παθογένεια των κομμάτων επί πολλά χρόνια, ήταν η ενοχοποίηση της διαφορετικής άποψης και αυτό το πλήρωσαν και τα κόμματα και ο λαός».

Διαβεβαιώσεις ότι η νέα τάση «δεν έχει ουσιαστική διαφοροποίηση από τις κεντρικές επιλογές και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ», παρέσχε και ο Αλέξης Μητρόπουλος, επισημαίνοντας ότι και τα στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ «έχουν συμβάλλει επίσης στην κατάρτιση των θέσεων του κόμματος». «Η τάση δεν έχει στόχο να ικανοποιήσει προσωπικούς στόχους, και θα συμπορευθεί με ηγεσία και τις άλλες τάσεις του κόμματος. Πορευόμαστε ενωτικά, με στόχο την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος που καταστρέφει τη χώρα», συνέχισε ο «σκιώδης υπουργός» Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας ως κεντρικό στόχο την ενότητα της Αριστεράς.

«Ο πλουραλισμός απόψεων είναι υποχρέωση όλων και ο ιδεολογικός προσανατολισμός είναι ενιαίος, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες», είπε από την πλευρά του και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ενώ ο βουλευτής Δημήτρης Τσουκαλάς υπογράμμισε την ευαισθησία και τον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους, όπως και την ανάγκη για μια διαφορετική πολιτική στο μεταναστευτικό σε συνεργασία με την ΕΕ. «Κεντρικός στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, για να ανατρέψει τη σημερινή, απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα», κατέληξε ο Δημήτρης Τσουκαλάς.

Για ένα νέο πατριωτισμό, που επιθυμεί να εκφράσει η «σοσιαλιστική τάση», έκανε λόγο ο Αντώνης Κοτσακάς, θέτοντας ως προτεραιότητες «την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την ανάδειξη του ρόλου του κόμματος στην ευρύτερη περιοχή». Αναφορικά με την πολιτική συμμαχιών ο κ. Κοτσακάς είπε ότι προτάσσει την ανάγκη κοινωνικών συμμαχιών και όχι πολιτικών συμμαχιών «γιατί μέσω των κοινωνικών συμμαχιών μπορούν να οικοδομηθούν ή και να προκύψουν και πολιτικές συμμαχίες».

Στην εκδήλωση παρέστη, όπως είχε γράψει από χθες το matrix24.gr, και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας. Τόνισε πως «η κατάσταση στη χώρα έχει φθάσει στο απροχώρητο, η καταστροφή είναι καταιγιστική και εξελίσσεται σε ανθρωπιστική κρίση», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση «να προσφύγει σε εκλογές, για να μετρηθεί η πλειοψηφία». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκρατικό κόμμα, έτσι λειτουργεί και όχι άθροισμα ομάδων, με βάση και τις αποφάσεις του συνεδρίου», προειδοποίησε ο Δημήτρης Βίτσας, προσθέτοντας, πάντως, πως «η ανταλλαγή απόψεων είναι πλούτος και αξιοποιούμε τη διαφορετικότητα, στο πλαίσιο της ενότητας του κόμματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα