ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Τον αναδρομικό έλεγχο των αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων, για να φανεί πως αξιοποιούνται τα χρήματα της ενίσχυσης που παίρνουν, παρήγγειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός με επείγον έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Οικονομικού Ελέγχου και Επιθεώρησης του ΥπΑΑΤ, το οποίο κοινοποιείται στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και στο Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ζητά τη διενέργεια ελέγχου στις Οργανώσεις ΓΕΣΑΣΕ,

ΣΥΔΑΣΕ και ΠΑΣΕΓΕΣ, με αντικείμενο τη λειτουργία τους και την διαχείριση των οικονομικών ενισχύσεων που έχουν λάβει από τον ΕΛΓΑ. Συγκεκριμένα στο έγγραφο αναφέρεται ότι, τα ποσά που καταβλήθηκαν στις παραπάνω Οργανώσεις με προηγούμενες αποφάσεις, έχουν εγκριθεί χωρίς ουδέποτε αυτές να έχουν ελεγχθεί απολογιστικά και διαχειριστικά. Γιʼ αυτούς τους λόγους ζητείται αναδρομικός έλεγχος, καταρχήν σε βάθος πενταετίας, για τα οικονομικά έτη 2007 έως και 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση του κ. Χαρακόπουλου έρχεται ως συνέχεια του γεγονότος ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΣΥΔΑΣΕ και ΓΕΣΑΣΕ) βρίσκονται ουσιαστικά σε αδράνεια, αλλά παρόλα συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται από τον θεσμοθετημένο πόρο του ΕΛΓΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα