Οι «πράσινες» αλλαγές στο νομοσχέδιο για τον Τουρισμό

08:21 1/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ επαίρεται ότι με σειρά παρεμβάσεων των βουλευτών του συνέβαλε στη βελτίωση αρκετών διατάξεων του νομοσχεδίου. Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι μετά από πρόταση βουλευτών, αναπροσαρμόστηκε το αντάλλαγμα που εισπράττει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε κύρια τουριστικά καταλύματα.

«Με την οριστική διατύπωση της διάταξης επιτυγχάνεται η οικονομική ελάφρυνση των τουριστικών επιχειρήσεων και ταυτόχρονα εξασφαλίζεται ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα εξακολουθήσει να

εισπράττει ικανούς πόρους που είναι αναγκαίοι για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους συγκεκριμένους χώρους», έλεγαν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Οι ίδιοι θύμιζαν τη δέσμευση της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη ότι θα ρυθμίσει σε αμέσως προσεχές νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού το θέμα της μετατροπής των υφιστάμενων ξενοδοχειακών καταλυμάτων πέντε αστέρων, σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα και για τις περιπτώσεις που το εμβαδόν των οικοπέδων εντός των οποίων βρίσκονται είναι άνω των 30 στρεμμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα