Οι μίζες στα εξοπλιστικά και η… λερναία ύδρα – Μεγαλώνει η λίστα των κατηγορουμένων

07:49 7/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Στο ταμείο του ελληνικού δημοσίου μόνο από την επιστροφή της μίζας του προφυλακισμένου Αντώνη Κάντα έχουν καταλήξει 9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι δικηγόροι του Γιάννης Μαντζουράνης και Ηλίας Μπίσιας συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον … επαναπατρισμό και των άλλων μαύρων πληρωμών, την ίδια ώρα που οι δικαστές κυνηγούν μίζες και ψάχνουν τον ρόλο πολιτικών προσώπων.

Όπως προέκυψε από τις απολογίες των τελευταίων κατηγορουμένων αντιπροσώπων γερμανικών εταιρειών Παναγιώτη Ευσταθίου και Δημήτρη Παπαχρήστου

οι ανακριτές ενδελεχώς ερευνούν τον ρόλο που διαδραμάτισαν τόσο ο καταδικασμένος πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, όσο και ο διάδοχός του Γιάννος Παπαντωνίου. Ο δικηγόρος μάλιστα του Π. Ευσταθίου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μετά τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείρισή του εντολέα του δήλωσε πως κατά την άποψή του ο δικαστικός λειτουργός που τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης του, θέλησε να τον τιμωρήσει γιατί παρά τις επίμονες ερωτήσεις του δεν εισέφερε κανένα στοιχείο για τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Για τον ρόλο των δύο πρώην Υπουργών ρωτήθηκε και ο έτερος αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη του ανακριτή κατά της Διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα και της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου κρίθηκε τελικώς προφυλακιστέος.

Η τετράδα των ανακριτών -Γαβριήλ Μαλλής, Γιάννης Σταυρόπουλος, Σπύρος Γεωργουλέας και Χριστόφορος Μάρκου εξετάζουν τρεις συγκεκριμένες συμβάσεις συμβάσεις. Μόνο που όποιος κατηγορούμενος περνάει το κατώφλι τους κατονομάζει και άλλα πρόσωπα, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η λίστα των κατηγορουμένων, που μοιάζει πια με την λερναία ύδρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα