Οι μίζες για τον «Ερμή» στο εδώλιο

07:35 7/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Ο τελευταίος όχι μόνο έχει ομολογήσει ότι εισέπραττε μίζες για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά πρώτος επέστρεψε στο ταμείο του δημοσίου περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ, ως προϊόν μαύρου χρήματος.

Τον κατάλογο των κατηγορουμένων συμπληρώνουν δύο ακόμα κατηγορούμενοι, οι οποίοι φέρονται να είχαν ανάμειξη στη διακίνηση μίζας για την προμήθεια του εξοπλιστικού προγράμματος ΕΡΜΗΣ που, κατά το κατηγορητήριο, ανέρχεται σε 500.000 ευρώ. .

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρώτη φορά που είχε κληθεί σε απολογία για το σκέλος αυτό των εξοπλιστικών ο Αντώνης Κάντας ενώπιον των ανακριτών

κατά της Διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα και Χριστόφορο Μάρκου είχε αρνηθεί ότι το επίμαχο ποσό είναι άνομο προϊόν, ισχυριζόμενος ότι προέρχεται από την πώληση πινάκων ζωγραφικής που είχε στην κατοχή του. Ισχυρισμός που πολύ σύντομα έπεσε στο κενό, ενώ λίγο καιρό αργότερα ο Αντώνης Κάντας ομολόγησε όχι μόνο τη διαδρομή του επίμαχου ποσού, αλλά και όλων των άλλων πακέτων που παραδέχθηκε ότι είχε πάρει όσο καιρό ήταν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας , κατονομάζοντας και άλλα πρόσωπα που είχαν αξιόποινη εμπλοκή.

Από την πλευρά του πάλι, ο Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος ήδη εκτίει με βάση την πρωτόδικη καταδίκη για τις χρυσές μίζες 16 χρόνια κάθειρξη, εξακολουθεί να αρνείται ότι έχει εισπράξει παράνομα έστω και ένα ευρώ από τις συμβάσεις που υπεγράφησαν επί των ημερών του στο Υπουργείο Άμυνας. Μετά την παραπομπή του μάλιστα για το πρόγραμμα ΕΡΜΗΣ ο Γ. Σμπώκος είχε ζητήσει την άσκηση αναίρεσης, που όμως απορρίφθηκε με αποτέλεσμα το βούλευμα να καταστεί οριστικό και αμετάκλητο.

Το ενδιαφέρον στη δίκη αυτή, που δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σε μία ημέρα, εστιάζεται στις εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις Κάντα και Σμπώκου, οι οποίοι δεν αποκλείεται - αν κριθεί αναγκαίο από τους δικαστές - να εξεταστούν κατ΄αντιπαράσταση , πριν εκείνοι καταλήξουν στην ετυμηγορία τους και αποφανθούν για την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα