Οι μισοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν πάνε στο ΠΕΔΥ

Όσες κενές θέσεις θα προκύψουν, θα καλυφθούν από επικουρικούς γιατρούς αμέσως, όπως διαβεβαίωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Υγείας, έχοντας τον ακριβή αριθμό των γιατρών που υπέβαλαν αίτηση (καθώς σήμερα Πέμπτη λήγει η προθεσμία) θα συναντηθεί με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη «για να συμφωνήσουμε την ταχύτητα – έχουμε συμφωνήσει, δηλαδή, για την διαδικασία – της προσλήψεως του προσωπικού που

θα προκύψει ως κενό για να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά από την πρώτη ημέρα τα Πολυϊατρεία», όπως δήλωσε.

Ο υπουργός εξήγησε ότι θα προκηρυχθούν όλες οι θέσεις όσων επιλέξουν να αποχωρήσουν, διευκρινίζοντας, όμως, ότι οι θέσεις γιατρών που θα προκηρυχθούν, δεν θα αφορούν απαραίτητα το ΠΕΔΥ, αλλά και τα νοσοκομεία.

Πρόβλημα σε περιοχές με καθολικές αρνήσεις

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους γιατρούς περιοχών, το σύνολο των οποίων αρνείται να συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ, απηύθυνε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τη Σάμο, όπου οι τέσσερις καρδιολόγοι που υπάρχουν δεν δέχονται να συμβληθούν με τον Οργανισμό.

«Όταν σε κάποιο νησί ή σε μία περιοχή βλέπουμε ότι δεν δέχεται κανένας γιατρός να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ-κανένας- προφανώς αυτό είναι αποτέλεσμα μεταξύ τους συνεννόησης. Εμείς βλέπουμε, δεν είμαστε τυφλοί και θα προστατεύσουμε τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και οι γιατροί που κάνουν αυτήν τη συνεννόηση, σε λίγο θα κλαίνε».

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Πάρου, ο υπουργός τις συνέδεσε με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, σημειώνοντας ότι «όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τα επεισόδια θα αυξάνονται. Μετά τις εκλογές τα επεισόδια θα τελειώσουν» καθώς, όπως είπε, δεν έχει αλλάξει κάτι στην Πάρο, τώρα, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στα νησιά είναι, γενικά, δύσκολη, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι πολλές φορές έχουν προκηρυχθεί θέσεις για επικουρικούς γιατρούς και οι γιατροί δεν πάνε. Ο υπουργός Υγείας θεωρεί ότι με τα κίνητρα που έχουν θεσπιστεί θα μπορέσουν να καλυφθούν οι κενές θέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα