Τσίπρας: «Δημοψήφισμα για το Μνημόνιο οι Ευρωεκλογές»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Οι πολίτες άνοιξαν νέο δρόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο να βρίσκεται κυβερνητικό κόμμα έξω από τον δεύτερο γύρο στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και στον πρώτο δήμο της χώρας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει ότι «τα αποτελέσματα αναδεικνύουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ισχυρό παράγοντα και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». «Την επόμενη εβδομάδα η Αθήνα

και η Αττική θα γυρίσουν σελίδα», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτιμώντας ότι δημιουργείται ένας νέος αυτοδιοικητικός χάρτης.

«Ο πρωθυπουργός πριν από λίγο αποδέχθηκε ότι το αυτοδιοικητικό αποτέλεσμα προμηνύει ότι η κάλπη των ευρωεκλογών διακυβεύει την συνέχεια της κυβέρνησης του Μνημονίου. Έχει απόλυτο δίκιο. Οι Ευρωεκλογές θα είναι το δημοψήφισμα που ποτέ δεν έγινε στον τόπο για το Μνημόνιο, για το αν η πατρίδα μας θα αποκτήσει αξιοπρέπεια και φωνή στην Ευρώπη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, που κατέληξε ως εξής: «Καλούμε όλους τους πολίτες, ό,τι κι αν ψήφισαν, σε συστράτευση, γιατί ο αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια είναι αγώνας όλων των Ελλήνων. Η χώρα μας θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και τον κόσμο: η Ελλάδα δεν ανήκει σε κανέναν εκτός από τον λαό της. Και δικαιούται να χαράσσει την πολιτική της με μόνο συμφέρον τις ανάγκες του λαού της. Την επόμενη Κυριακή, η ψήφος δε θα πιάσει απλώς τόπο, θα αλλάξει τον τόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα