Οι επόμενες κινήσεις της δικαιοσύνης στο «Μπαλτάκος γκέιτ»

07:09 9/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Ο αποπεμφθείς πλέον πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος έχει δώσει τη δική του εκδοχή που έχει καταγραφεί στην προχθεσινή ένορκη κατάθεση του.

Η εισαγγελική λειτουργός η οποία έχει στα χέρια της και άλλα στοιχεία βρίσκεται πλέον στο κομβικό σημείο να αποφασίσει για το τί θα κάνει σχετικά με το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη

ο οποίος κατά παραδοχή Μπαλτάκου ήταν και εκείνος που τον μαγνητοσκόπησε.

Ωστόσο, για να κληθεί ακόμα και ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης πρέπει να προηγηθεί η απόφαση της βουλής για την άρση της ασυλίας του, όπως έχει γίνει στο παρελθόν και άλλες φορές.

Αν όμως, η πράξη αυτή δηλαδή, η χρήση παράνομου υλικού επαναληφθεί στο μέλλον η δικαιοσύνη κατ’ εφαρμογή της πρόσφατης παραγγελίας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου θα προχωρά σε συλλήψεις για αυτόφωρα κακουργήματα ακόμα και αν ο δράστης είναι εν ενεργεία βουλευτής.

Και ενώ η εισαγγελέας αποφασίζει σε αυτό το επίπεδο για τα επόμενα βήματά της, οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου ετοιμάζονται για το τελευταίο στάδιο των δικών τους ερευνών. Αναμένουν την απόφαση της βουλής για να ανοίξει ο νέος κύκλος των απολογιών κατηγορουμένων οι οποίοι θα είναι οι βουλευτές εκείνοι για τους οποίους θα αρθεί η ασυλία τους. Εξάλλου όπως λένε δικαστικές πηγές όλες αυτές τις μέρες μετά τη δημοσιοποίηση το βίντεο με Μπαλτάκο –Κασιδιάρη, η καλύτερη απάντηση της δικαιοσύνης είναι τα ίδια τα στοιχεία της δικογραφίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα