Οι αγρότες ζητούν δεσμεύσεις για το αγροτικό πετρέλαιο

Οι εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Αγροτών είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, όπου, μεταξύ άλλων, έθεσαν εκ νέου το θέμα του αγροτικού πετρελαίου.

«Εδώ και τώρα ζητάμε λύση, αλλιώς παραμένουμε στα μπλόκα και συνεχίζουμε τις επαφές μας», δήλωσε ο Ιω. Παναγής, εκπρόσωπος του Συντονιστικού, διευκρινίζοντας ότι επιθυμία των αγροτών είναι να λάβει

η κυβέρνηση συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το αγροτικό πετρέλαιο «κι όποτε γίνει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξ. Χαρακόπουλος, είχε πολύωρη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών των νομών Ηλείας και Αχαΐας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι γίνονται βήματα προσέγγισης και μέσω του διαλόγου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, πάντα όμως στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Στάση αναμονής έως τη Δευτέρα

Την ίδια ώρα, το συντονιστικό των αγροτών που συνεδρίασε στη Νίκαια, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 23 μπλόκα από όλη τη χώρα, αποφάσισε ομόφωνα να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με οποιοδήποτε κόστος, τουλάχιστον έως τη Δευτέρα.

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από το υπουργείο Οικονομικών, η διυπουργική συνάντηση για τα αιτήματα των αγροτών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στις 14:00, στο Υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργών: Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Εργασίας Γ. Βρούτση, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη και Περιβάλλοντος Ευάγγ. Λιβιεράτου και οκταμελούς αντιπροσωπείας αγροτών με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλη Μπούτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα