«Όχι» Τσίπρα στην «γερμανική Ε.Ε.»

«Αγωνιζόμαστε για μια πολύ μεγάλη αλλαγή, μια ριζοσπαστική πολιτική αλλαγή», επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως «αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αποτελεί σπίλωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

«Φιέστα και υποτιθέμενος εορτασμός»

Ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίζεται την απόφασή του να μην παραστεί στην τελετή έναρξης

της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε., καθώς έκανε λόγο για «υποτιθέμενο εορτασμό» και δήλωσε πως η εκ περιτροπής προεδρία φέρει μειωμένη εξουσία. Χαρακτήρισε, μάλιστα, την τελετή ως «προεκλογική φιέστα του κ. Σαμαρά», καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό πως «ηγείται μίας εύθραυστης και βαθιά αντιδημοφιλούς κυβέρνησης».

Σημειώνεται πως η εφημερίδα χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή του ελληνικού πολιτικού δράματος, το οποίο σε αντίθεση με την οδυνηρή οικονομική κατάσταση της χώρας, δεν δείχνει σημάδια άμβλυνσης» και σημειώνει πως ο κ. Τσίπρας είναι «αμείλικτος επικριτής» των οικονομικών πολιτικών που φέρονται ως υπαίτιες για το ποσοστό ανεργίας ύψους 27% στη χώρα, πολιτικές που επίσης εγείρουν ελπίδες ότι η χώρα το 2014 θα καταγράψει το πρώτο έτος οικονομικής ανάπτυξης από το 2007.

«Γερμανική Ένωση»

Στις δηλώσεις του στην αμερικανική εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά πως η Ε.Ε. έχει καταστεί μία «γερμανική Ένωση» και κατηγορεί το Βερολίνο ότι έθεσε την Ελλάδα και άλλες δοκιμαζόμενες χώρες σ’ έναν πολύ άσχημο δρόμο, απαιτώντας συντριπτική λιτότητα. «Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αποτελεί σπίλωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως ο Αλέξης Τσίπρας αφήνει αιχμές και για τα ΜΜΕ, υποστηρίζοντας πως «ο κύριος εχθρός μας, ο κύριος αντίπαλός μας είναι ο φόβος που η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ προσπαθούν να δημιουργήσουν για τον ΣΥΡΙΖΑ και μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα. Αγωνιζόμαστε για μια πολύ μεγάλη αλλαγή, μια ριζοσπαστική πολιτική αλλαγή. Μπροστά από κάθε αλλαγή, υπάρχει πολύς κόσμος που φοβάται για το μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα