Όχι Σαμαρά σε σύσκεψη αρχηγών

09:10 5/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ, ήδη από χθες το μεσημέρι, να διέδιδε ότι προγραμματίζεται συσκεψη μεταξύ των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, ωστόσο το Μαξίμου, χθες βράδυ, έκλεισε τη σχετική συζήτηση.

Πρόθεση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, πριν ο τελευταίος μεταβεί στις

Βρυξέλλες την Πέμπτη για τη Σύνοδο Κορυφής, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος σειρά θεμάτων με κύριο το αγροτικό αλλά και τις εξελίξεις στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Στην ίδια κατεύθυνση, αν και λιγότερο ηχηρά, κινείτο και η ΔΗΜΑΡ με στόχο να επισημοποιήσει τις διαφοροποιήσεις της στον τρόπο διαχείρισης των απεργιακών μετώπων.

Ωστόσο, μπροστά στον κίνδυνο η σύσκεψη, αντί εικόνας σύμπλευσης, να προβάλλει εικόνα διαφοροποιήσεων στο εσωτερικό της κυβέρνησης, το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου προέκρινε αυτή να πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή του κ. Σαμαρά από το Βέλγιο. άλλωστε, οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού γνώριζαν πως, εκ των πραγμάτων, στη σύσκεψη των τριών θα ετίθετο εκτός από τον αγροτικό, όπου το ΠΑΣΟΚ μπαίνει σε λογική πλειοδοσίας συζητώντας το ενδεχόμενο χορήγησης αγροτικού πετρελαίου και αλλαγής της φορολογικής αντιμετώπισης των αγροτών, θα έπεφτε στο τραπέζι και των θέμα των λιμενεργατών και, μάλιστα, σε μία κρίσιμη στιγμή, όπου δεν αποκλείεται να βρίσκεται σε εξέλιξη η κυβερνητική πρωτοβουλία επιστράτευσης των απεργών.

Ο Πρωθυπουργός, που όλο αυτό το διάστημα έχει επιδιώξει να μείνει εκτός κάδρου διαχείρισης των απεργιακών μετώπων, ήταν προφανές ότι δεν επιθυμούσε να κάνει το χατίρι στους κυβερνητικούς του εταίρους. Και έτσι μετέθεσε τη συνάντηση από… εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα