«ΟΧΙ» ΑΠΟ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΣΕ ΝΕΟ «ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ»

Ο Φιλανδός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αλεξάντερ Στουμπ κατήγγειλε την προσπάθεια να υψωθεί ένα «τείχος του Βερολίνου» που θα χωρίζει σε Βορρά και Νότο τη ζώνη του ευρώ, ενώ δήλωσε με σιγουριά, πως η Ελλάδα θα ξεπληρώσει τα χρέη της. 

Ο απρόσμενος σύμμαχος της χώρας μας, δήλωσε σε σουηδική εφημερίδα (Dagens Nyheter) ότι η Ευρώπη ήταν χωρισμένη για περίπου 50 χρόνια σε Ανατολή και Δύση. «Είναι ανώφελο να χωριστεί σήμερα σε Βορρά και Νότο. Δεν θέλουμε ένα νέο τείχος του Βερολίνου», τόνισε ο κ. Στουμπ, ο οποίος είναι

γνωστός για την στήριξη του στην ενότητα της ευρωζώνης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι δηλώσεις αυτές γίνονται τρεις ημέρες μετά την πρόταση του Τίμο Σοΐνι, ηγέτη του κόμματος Αληθινοί Φινλανδοί να χωριστεί στα δύο η ευρωζώνη.

Ο Στουμπ τόνισε πως είναι πεπεισμένος πως η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και πως η Φινλανδία δεν θα χάσει τα χρήματα που δάνεισε στην Αθήνα.

ο Φιλανδός υπουργός επεσήμανε επίσης πως η Ελλάδα θα ξεπληρώσει τα χρέη της, αφού εργάζεται πάνω σε μακροπρόθεσμους στόχους. «Ελπίζουμε πως θα σταθεί στα πόδια της», δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα