Ο Ταραντίνο τιμήθηκε με το βραβείο Λιμιέρ για το 2013

Η γαλλίδα ηθοποιός Μελανί Λωράν, που συμμετέχει στους Άδωξους Μπάσταρδους, προσκλήθηκε από τον Ταραντίνο να χορέψουν μια μουσική που ακούγεται στις ταινίες του.
Το βραβείο του φεστιβάλ Λιμιέρ απονέμεται κάθε χρόνο σε ένα μεγάλο όνομα του σινεμά. Ο Ταραντίνο ήρθε στη Λυών για μια ολόκληρη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασε όχι μόνο τις δικές του δημιουργίες, αλλά και τις αγαπημένες του ταινίες:
«Αποτελεί δέσμευση του συγκεκριμένου φεστιβάλ στην ιστορία του κινηματογράφου, να βλέπουμε εξαιρετικές ταινίες, να παρακολουθούμε

σημαντικές καριέρες και να βλέπουμε αυτά τα φιλμ δημοσίως, να υπάρχει μια κοινή εμπειρία αυτών των έργων. Είναι σημαντικό να βραβεύομαι εδώ από εσάς, από αυτό το φεστιβάλ, στην πόλη όπου εφευρέθηκε ο κινηματογράφος. Δεν ξέρω που θα βρισκόμουν, αν τα αδέλφια Λιμιέρ δεν υπήρχαν, αν η μητέρα και ο πατέρας τους δεν είχαν συναντηθεί. Ζήτω το σινεμά».
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ έγινε και το ριμέικ της πρώτης κινηματογραφικής ταινίας που γυρίστηκε, εδώ στη Λυών, το 1895. Ο Ταραντίνο σκηνοθέτησε ο ίδιος ένα από αυτά τα ριμέικ στις ακριβείς τοποθεσίες που γυρίστηκε το πρώτο φιλμ, που δεν είναι άλλο από το «Η έξοδος από το εργοστάσιο Λιμιέρ».
Ο Χάρβεϊ Καϊτέλ συμμετείχε στα γυρίσματα, ενώ πίσω από την κάμερα, βρέθηκε και ο κινηματογραφιστής Πιερ Γουίλιαμ Γκλεν, που είχε δουλέψει πολύ με τον Φρανσουά Τριφό:
«Ξαναγυρίζουμε την «Έξοδο από το εργοστάσιο Λιμιέρ» το 2013, με όλους τους ηθοποιούς που είναι προσκεκλημένοι στο φεστιβάλ, τους σκηνοθέτες και τους παραγωγούς. Εμείς γυρίζουμε στα 35 μιλιμέτρ».

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα