Ο Σόιμπλε καρφώνει τον Ρεν για τα περί χαμηλού πληθωρισμού

Σε συνέντευξη του, που παραχώρησε στο Reuters, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο Σόιμπλε διεμήνυσε ότι θα πάρει αποστάσεις από τον Φινλανδό επίτροπο Ρεν, εάν πράγματι αυτή είναι η άποψη που εκφέρει με τον θεσμικό του ρόλο ως αξιωματούχος της Ε.Ε.

«Όχι, δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη διότι αυτό θα σήμαινε ότι η Ευρώπη λειτουργεί μόνο στη βάση της αστάθειας και του πληθωρισμού. Αυτό είναι ανοησία»,

είπε ο Σόιμπλε αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Ρεν.

Συνεχίζοντας με τον Όλι Ρεν, είπε ότι δεν είναι πλέον σίγουρος εάν και κατά πόσο μιλάει (ο Ρεν) με την ιδιότητα του Επιτρόπου ή κάποιου ο οποίος κάνει προεκλογική εκστρατεία.

«Εάν μίλαγε ως επίτροπος, θα έπαιρνα σαφώς τις αποστάσεις μου. Εάν λέει ανοησίες στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, πρέπει να πω: “είναι καλύτερα να ψηφίσετε το δικό μου κόμμα”» είπε.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) του Σόιμπλε ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) που έχει σήμερα την μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο εξηγεί το πρακτορείο και προσθέτει ότι η ALDE θα αποφασίσει ποιος πρόκειται να είναι ο υποψήφιός της για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Φεβρουάριο.

Τι ακριβώς είχε δηλώσει ο Ρεν

Ο Ρεν, την Παρασκευή, είχε δηλώσει στην τηλεοπτική υπηρεσία του Reuters, ότι ο πληθωρισμός, ο οποίος βρίσκεται τώρα στο 0,8%, χρειάζεται να φθάσει πιο κοντά στον ρυθμό που έχει ορίσει ως στόχο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και είναι το 2% ή χαμηλότερο, ώστε να γίνει εφικτή η απαραίτητη προσαρμογή.

«Μια παρατεταμένη περίοδος χαμηλού πληθωρισμού μπορεί να την καταστήσει πιο δύσκολη εάν αυτός ο χαμηλός πληθωρισμός προκαλείται από έναν πολύ χαμηλό δομικό πληθωρισμό», ανέφερε ο Ρεν.

«Προκειμένου να επιτύχουμε στην διαδικασία επανεξισορρόπησης όλης της Ευρωζώνης, ο μέσος πληθωρισμός πρέπει να βρίσκεται κοντά στο στόχο του 2% που έχει ορίσει η ΕΚΤ», δήλωσε ο επίτροπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα