Ο Ομπάμα έδωσε το «δαχτυλίδι» στη Χίλαρι

Εκτίμησε ότι, θα ήταν «πολύ αποτελεσματική» ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι είναι «φίλος» με τη Χίλαρι Κλίντον.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Ομπάμα ρωτήθηκε τη γνώμη του για την Κλίντον, η οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται στην πρώτη θέση στην κατάταξη των προτιμήσεων για να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές

εκλογές του 2016, χωρίς όμως η ίδια να έχει αποκαλύψει τις προθέσεις της.

«Η Χίλαρι και εγώ είμαστε φίλοι», διαβεβαίωσε ο αμερικανός πρόεδρος που το 2008 ήταν αντιμέτωπος με την Κλίντον για να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών. Στη συνέχεια διόρισε την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

«Πιστεύω ότι επειδή διεξήγαμε την πιο μακρά εκστρατεία για το χρίσμα στην ιστορία και επειδή οι ομάδες μας ήταν αντιμέτωπες σε πολιτικό επίπεδο εξακολουθεί να υπάρχει η άποψη ότι όταν έγινε υπουργός Εξωτερικών ήταν λίγο σαν αναγκαστικός γάμος», εκτίμησε ο Ομπάμα, διαψεύδοντας ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

Επαινώντας την πίστη και την αποτελεσματικότητα της Κλίντον ως υπουργού Εξωτερικών, ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι εκείνη θα αποφασίσει αν θα διεκδικήσει την προεδρία του 2016.

Η Χίλαρι Κλίντον, 66 ετών, βρίσκεται στην καλύτερη θέση, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, για να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών και να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Στην ίδια συνέντευξη ο Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι η σύζυγός του Μισέλ δεν θα είναι ποτέ υποψήφια για τον Λευκό Οίκο, εκτός κι αν επέμβουν ... εξωγήινοι.

Όταν ρωτήθηκε πώς θα αντιδρούσε αν η σύζυγός του σε 10 χρόνια του ανακοίνωνε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ, ο Ομπάμα απάντησε: «Θα έλεγα τι έχετε κάνει στη σύζυγό μου; Γιατί, κατά τη γνώμη μου, ένας εξωγήινος θα έχει καταλάβει το σώμα της».

Keywords
Τυχαία Θέματα