Ο Κρίτων στηρίζει τους κατοίκους του Αριστοτέλη

17:23 7/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκδήλωσε την υποστήριξή του στον αγώνα των κατοίκων του δήμου Αριστοτέλη κατά των μεταλλείων χρυσού και επιτέθηκε στον Νίκο Δένδια, για τον οποίο είπε ότι έχει προσωπική ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης στις Σκουριές. «Φαίνεται να ασχολείται αποκλειστικά με την εισαγωγή στην Ιερισσό, στις Σκουριές και στην Ελλάδα ενός αστυνομοκρατούμενου κράτους παλιάς κοπής. Φαίνεται να προσπαθεί να επαναφέρει την ιδεολογία του

Νόμος – Τάξη – Ασφάλεια διαστρεβλώνοντας και τις τρεις έννοιες», είπε για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και πρόσθεσε:

«Ασφάλεια για τους πολύ λίγους: Η αστυνομία του κ. Δένδια κωφεύει όλο και περισσότερο στις κλήσεις πολιτών για ληστείες και εγκληματικότητα εναντίον τους. Απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το πλευρό του πολίτη.

Νόμος που εφαρμόζεται κατά περίπτωση: Η αστυνομία του κ. Δένδια λαμβάνει θέση στους κοινωνικούς αγώνες και μεταχειρίζεται τους αρεστούς του κ. Δένδια με περισσή ευγένεια και τους απέναντι με εκδικητικότητα. Μειώνεται διαρκώς ο σεβασμός στο κράτους δικαίου όπου όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο.

Τάξη κατά βούληση: Ενώ το αρμόδιο όργανο για την απονομή δικαιοσύνης είναι τα δικαστήρια, η αστυνομία του κ. Δένδια αυτοδικεί. Δεν λειτουργεί ως όργανο της δικαιοσύνης στο πλαίσιο που θέτουν οι νόμοι και το Σύνταγμα. Λειτουργεί ως τιμωρός κοινωνικών φρονημάτων χρησιμοποιώντας χειροδικία και δακρυγόνα κατά των πολιτών. Παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματά τους και ασκεί βία σε ανήλικους μαθητές προσπαθώντας να εκφοβίσει την τοπική κοινωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα