Ο Κόκκινος Πλανήτης αποκτά τα δικά του φυτά

Τα συγκεκριμένα πειράματα σκοπεύουν να λύσουν θέματα τροφής για τις μελλοντικές αποστολές μόνιμων
κατοίκων σε αυτούς τους δύο προορισμούς.
Το συγκεκριμένο χώμα έχει δημιουργηθεί από την NASA, η οποία χρησιμοποίησε μια μείξη στοιχείων που βρίσκουμε στο έδαφος της Γης.
Τα συστατικά του χώματος που είναι παρόμοια με αυτά που βρίσκουμε στον Άρη, προέρχονται από μια ηφαιστειακή περιοχή στη Χαβάη. Τα δείγματα είναι σχεδόν ταυτόσημα με αυτά που

έφερε από τον Άρη το Βίκινγκ 1.
«Εξεπλάγην όταν ανακαλύψαμε ότι φυτά που έχουμε τοποθετήσει σε χώμα από τον Άρη έχουν μεγαλώσει περισσότερο, σε σχέση με φυτά που έχουμε βάλει σε γήινο χώμα.
Το χώμα που επιλέξαμε από τη Γη ήταν καθαρό, ποταμίσιο, σχετικά φτωχό σε μεταλλικά στοιχεία. Δεν περίμενα όμως ότι το χώμα από τον Άρη θα παρήγαγε καλύτερα φυτά» επισήμανε ο Βίγκερ Βάμελινγκ. από το Πανεπιστήμιο του Βαγκένινγκεν.
Το πρόγραμμα «Mars One» που έχει ως στόχο να εγκαταστήσει μόνιμους κατοίκους στον Κόκκινο Πλανήτη, σε περίπου δέκα χρόνια, έχει σίγουρα πολλά να κερδίσει από τις έρευνες των ολλανδών επιστημόνων.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πρώτοι κάτοικοι στον Άρη δεν θα μπορούν να απολαύσουν σε καμιά περίπτωση μια ντοματοσαλάτα.
«Ένα φυτό στο έδαφος του Άρη θα μπορούσε να παράξει ντομάτες. Αυτές οι ντομάτες όμως θα περιείχαν τόσα βαρέα μέταλλα, που θα ήταν τοξικές και ακατάλληλες προς βρώση» δήλωσε ο Βάμελινγκ.
Το πρόγραμμα Mars One ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι έχει δεχθεί περισσότερες από 200.000 αιτήσεις συμμετοχής για μόνιμη εγκατάσταση στον Κόκκινο Πλανήτη.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα