Ο «ΚΟΚΚΙΝΟΣ» ΠΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Δημοσιογράφος και δικηγόρος. Γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς προερχόμενους από δύο ορεινές περιοχές της Ελλάδος, την Αρκαδία και την Ευρυτανία. Ο πατέρας του ήταν δικηγόρος Αθηνών.

Σπούδασε σε Δημόσια Σχολεία σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες: 21ο Δημοτικό Σχολείο, Βαρβάκειος Πρότυπος Δημόσια Σχολή.

Έκανε

σπουδές στο Πολυτεχνείο (πολιτικός μηχανικός), στην Νομική Σχολή Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Vincennes (στο Παρίσι), εργαζόμενος στο μεγαλύτερο διάστημα των σπουδών του. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά (είναι απόφοιτος του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών).

Υπηρέτησε την Στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία. Δραστηριοποιήθηκε από τα νεανικά του χρόνια στην ΟΝΝΕΔ και στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (φοιτητική οργάνωση της ΝΔ), υπήρξε μέλος της ηγεσίας της ΟΝΝΕΔ και Αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Δημοκρατική Πρωτοπορία». Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής (Τμήμα Νεότητας) της ΝΔ, συμμετείχε στην Επιτροπή Κυβερνητικού προγράμματος (1984-85) αρμόδιος για τα θέματα της Νέας Γενιάς και της καταπολέμησης των ναρκωτικών.

Εκλέγεται συνεχώς, από τον Απρίλιο του 2000 έως σήμερα, βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ Αθηνών, με μεγάλο αριθμό ψήφων.

Την περίοδο που η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση, εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος και ανέπτυξε εντονότατη δραστηριότητα, τόσο εντός, όσο και εκτός Κοινοβουλίου, δίπλα στον Πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, συμβάλλοντας αποφασιστικά στον αγώνα της φιλελεύθερης παράταξης για την απομάκρυνση του ΠΑΣΟΚ από την εξουσία.

Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στην πρώτη κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή (Μάρτιος 2004).

Με απόφαση του πρωθυπουργού τοποθετήθηκε στη συνέχεια Γενικός Εισηγητής της Κυβέρνησης για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.
Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ (Σεπτέμβριος 2007)
Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ (Νοέμβριος 2009-Ιανουάριος 2011)
Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής της Ν.Δ ( Ιανουάριος 2011- Έως σήμερα)

Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για την κύρωση της Συνθήκης της Λισσαβώνας

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα ανάπτυξης της Οικονομίας σε συνδυασμό με την αναμόρφωση του Κοινωνικού Κράτους.

Είναι από τους βασικούς εκφραστές των πολιτικών θέσεων και επιχειρημάτων της ΝΔ στα ΜΜΕ, όπου διακρίνεται πάντοτε για τη συστηματική προσέγγιση του θέματος, την ορθή εκφορά του λόγου του και την άρτια γνώση της πολιτικής επικοινωνίας.

Μέχρι να ισχύσει η απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος για τους πολιτικούς, ασκούσε με επιτυχία την τηλεοπτική και έντυπη δημοσιογραφία και τη μαχόμενη δικηγορία, με ειδίκευση, κυρίως, στις ποινικές και εταιρικές υποθέσεις και με δικό του δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα.

Στην προσωπική εκπομπή του «ΠΡΟΦΙΛ», μια από τις πιο καταξιωμένες ενημερωτικές εκπομπές της Ελληνικής Τηλεόρασης, φιλοξένησε πολλές διεθνείς αποστολές και συνεντεύξεις απ’όλο τον κόσμο, όπως: Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον τέως Πρόεδρο της Ρωσικής Ομο

Keywords
Τυχαία Θέματα