Ο Κερτ Κομπέιν βρήκε τη Νιρβάνα του

07:01 5/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο Κερτ Κομπέιν γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1967 στο Αμπερντίν. Οι γονείς του ήταν ο Ντόναλντ και η Γουέντι Κομπέιν. Όταν ήταν 8 ετών, οι γονείς του χώρισαν, γεγονός που ο ίδιος υποστήριζε ότι επηρέασε βαθύτατα τη ζωή του.

Σε μια συνέντευξη του είχε πει: «Θυμάμαι να νιώθω ντροπή για κάποιο λόγο. Ντρεπόμουν για τους γονείς μου. Δεν μπορούσα πια να αντικρίσω κάποιους φίλους μου από το σχολείο, γιατί ήθελα να έχω την κλασική, ξέρετε, συνηθισμένη οικογένεια».

Μετά το διαζύγιο, πέρασε ένα χρόνο με τη μητέρα του και μετακόμισε στο Μοντεσάνο της Ουάσιγκτον για να ζήσει

με τον πατέρα του.

Στη μέση της δέκατης τάξης, ο Κομπέιν μετακόμισε πίσω στο Αμπερντίν για να ζήσει με τη μητέρα του. Δύο εβδομάδες πριν την αποφοίτηση, ο Κομπέιν παράτησε το σχολείο συνειδητοποιώντας πως δεν είχε το βαθμό που απαιτούνταν για να αποφοιτήσει.

Η μητέρα του, του ζήτησε ή να βρει δουλειά, ή να φύγει. Μετά από μια εβδομάδα, ο Κομπέιν βρήκε τα ρούχα του πακεταρισμένα σε κούτες να τον περιμένουν έξω από το σπίτι του.

Αφού αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι της μητέρας του, ο Κομπέιν έμενε συχνά σε σπίτια φίλων και όταν δεν μπορούσε να βρει κάπου αλλού να μείνει, ζούσε κάτω από μια γέφυρα του ποταμού Wishkah, μια εμπειρία που περιγράφει στο τραγούδι «Something in the Way» από το άλμπουμ Nevermind.

Για τα 14α γενέθλιά του ο θείος του τον έβαλε να διαλέξει ανάμεσα σε μια κιθάρα και σε ένα ποδήλατο για δώρο. Ο Κομπέιν διάλεξε την κιθάρα. Άρχισε να μαθαίνει μερικά κομμάτια, συμπεριλαμβανομένων και των “Back in Black” των AC/DC και το “My Best Friend’s Girl” των The Cars, και σύντομα άρχισε να δουλεύει πάνω σε δικά του τραγούδια.

Σχημάτισε τους Νιρβάνα το 1987 μαζί με τον Krist Novoselic και τα επόμενα 2 χρόνια συνδέθηκε με την ανερχόμενη σκηνή του grunge στο Σιάτλ.

Το 1991, το τραγούδι Smells Like Teen Spirit από τον δίσκο Nevermind θεωρείται ότι έφερε νέο αέρα, συντέλεσε στην αποστασιοποίηση της ροκ από τον ήχο των 80΄s και στην ανάδειξη του grunge και της εναλλακτικής ροκ σκηνής.

Τα ΜΜΕ χαρακτήρισαν το τραγούδι «ύμνo» μιας ολόκληρης γενιάς και ο ίδιος ο Κομπέιν θεωρήθηκε εκπρόσωπος της αποκαλούμενης Generation X.

Το 1993, ο εκδότης του περιοδικού Rolling Stone, David Fricke, χαρακτήρισε τον Κομπέιν «Τζον Λένον» του grunge.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Κομπέιν αντιμετώπισε προβλήματα εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες. Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Σιάτλ, στις 8 Απριλίου 1994, όμως σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατός του επήλθε στις 5 Απριλίου.

Ένα σημείωμα που βρέθηκε δίπλα του έγραφε: «Δεν έχω νιώσει τη διέγερση που μου προκαλούσε το να ακούω και να δημιουργώ μουσική, μαζί με το πραγματικό γράψιμο εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Γύρω από το σώμα του υπήρχαν ποσότητες ηρωίνης και ίχνη από Valium. Η υπόθεση έκλεισε ως αυτοκτονία, αν και έχουν αναπτυχθεί, κατά καιρούς, πολλές θεωρίες ότι επρόκειτο για δολοφονία.

Στις 5 Απριλίου κάθε χρόνο οι φανατικοί οπαδοί του ίδιου και των «Νιρβάνα» κάνουν ολονυχτία στο Σιάτλ, των ΗΠΑ.

Ο Κομπέιν είχε παντρευτεί στις 24 Φεβρουαρίου 1992 την τραγουδίστρια Κόρτνεϊ Λαβ, αρχηγό του συγκροτήματος Hole, με την οποία απέκτησαν μία κόρη, την Φράνσις Μπιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα