Ο ιός HIV επανήλθε στο αίμα δύο ασθενών στη Βοστώνη

Παρόλα αυτά ο Δρ. Τίμοθι Χένριχ ερευνητής σε νοσοκομείο της Βοστώνης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την επάνοδο του ιού καθώς έχουν αποδείξει ότι μπορούν να μειώσουν σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα τον HIV αλλά εξακολουθεί να υφίσταται.

Στον πρώτο ασθενή ο ιός επανεμφανίστηκε τον Αύγουστο 12 βδομάδες αφότου σταμάτησε την θεραπεία ενώ στον δεύτερο αυτό το μήνα, 32 βδομάδες μετά το τέλος της θεραπείας. Αμφότεροι επανεκκίνησαν τη θεραπεία μετά την

εμφάνιση του ιού εκ νέου.

Ο Δρ Daniel Κ. Kuritzkes, ένας άλλος ερευνητής στο νοσοκομείο Brigham και Γυναικών, δήλωσε ότι οι περιπτώσεις δείχνουν ότι ο ιός μπορεί να διαρκέσει ακόμη και όταν δεν υπάρχουν στοιχεία στο αίμα.

«Πρέπει να αναπτύξουμε καλύτερα και πιο ευαίσθητα εργαλεία για την ανίχνευση του ιού, καθώς συνεχίζουμε να ακολουθούμε νέες στρατηγικές για την εξάλειψη του HIV», είπε. «Τα αποτελέσματά μας δείχνουν επίσης ότι το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μείωση του ιικού ρεζερβουάρ, αλλά μπορεί να μην είναι σε θέση να κάνει τη δουλειά μόνο του. Είναι πιθανό ότι ένας συνδυασμός φαρμάκων και του ανοσοποιητικού θα απαιτηθούν για τη μακροχρόνια ύφεση της λοίμωξης του HIV».

Keywords
Τυχαία Θέματα