Ο ΓΛΕΖΟΣ, Ο ΜΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ-ΜΑΤ

08:05 9/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Για την πολιτική δραστηριότητα του Μίκη Θεοδωράκη μπορεί να πει κανείς πολλά. Υποθέτω ότι είναι μια κλασική περίπτωση που επιβεβαιώνεται το ρητό «έκαστος στο είδος του».

Σε κάθε περίπτωση, ο Μίκης «μιλάει» σε μεγάλη μερίδα των πολιτών με τη μουσική του. Οπότε, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι μόνο κέρδη έχουν να αποκομίσουν από τη δήλωση στήριξης που απέσπασε ο Αλέξης Τσίπρας

μετά τη συνάντηση που είχε με τον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Πηγή μου στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου με ενημερώνει ότι η ιδέα για συνάντηση με τον Μίκη εντασσόταν στο πλαίσιο του στόχου που έχει ο Αλέξης Τσίπρας να καταστήσει στην κοινωνία πλειοψηφική την άποψη για κυβέρνηση της Αριστεράς, κι ας μη βγαίνουν τα κουκιά στη Βουλή. Έτσι, χθες το μεσημέρι, ανέλαβε ο «παλιόφιλος» του Μίκη, Μανόλης Γλέζος, να κλείσει τα διαδικαστικά. «Μίκη, να έρθουμε με τον Αλέξη για έναν καφέ, να σε ενημερώσουμε τι γίνεται;», είπε ο Γλέζος στο Θεοδωράκη. Το ραντεβού κλείστηκε για χθες το απόγευμα και παρόντες ήταν και ο Γλέζος, αλλά και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης. Τελικά, μισή ώρα ήταν αρκετή, προκειμένου ο Μίκης να κάνει δήλωση στήριξης στην πρόταση Τσίπρα για κυβέρνηση της Αριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα