Ο εισαγγελέας ανηλίκων κρατά την τύχη της μικρής Μαρίας

Μετά την εξέταση DNA που επιβεβαίωσε ότι η Βουλγάρα Σάσα Ρούσεβα, είναι η βιολογική μητέρα του παιδιού, ο Εισαγγελέας Ανηλίκων στη χώρα μας θα αποφασίσει κοντά σε ποια οικογένεια θα μεγαλώσει η μικρή Μαρία.

Με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού ο αρμόδιος εισαγγελέας ανηλίκων, στην Αθήνα ή την περιοχή των Φαρσάλων, θα αποφασίσει κυριαρχικά για την τύχη του ανήλικου κοριτσιού. Ο εισαγγελικός λειτουργός

θα συνεκτιμήσει όλα τα πραγματικά περιστατικά, θα ακούσει τους κοινωνικούς λειτουργούς στους οποίους θα αναθέσει τη διενέργεια της κοινωνικής έρευνας και μετά θα λάβει τις κρίσιμες αποφάσεις.

Όπως λένε εισαγγελείς και δικαστές, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με υποθέσεις ανηλίκων, τρία είναι τα πιθανά σενάρια:

*Η μικρή Μαρία να επιστρέψει πίσω στην οικογένεια των Ρομά στον καταυλισμό των Φαρσάλων, εφόσον διαπιστωθεί βέβαια ότι στο περιβάλλον εκείνο το παιδί δεν είχε υποστεί κανενός είδους κακοποίηση, ώστε να κινδυνεύει η ακεραιότητά του, σωματική ή ψυχική.

*Να παραμείνει σε κάποιο Ίδρυμα, εφόσον κριθεί ότι αυτό επιβάλλει το συμφέρον του παιδιού.

*Να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια ή για υιοθεσία, όπως έχει γίνει και με άλλα παιδιά στο παρελθόν, εφόσον βέβαια οι υποψήφιοι γονείς πληρούν όλες τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα αν και έχουν εντοπιστεί οι βιολογικοί γονείς της μικρής, εν τούτοις δεν έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα επισήμως από τις αρχές της Βουλγαρίας στη χώρα μας. Ακόμα και αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες εισαγγελείς είναι υποχρεωμένοι να αποφασίσουν το παιδί να επιστρέψει στη που μένουν οι βιολογικοί του γονείς. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει ο εισαγγελέας να σταθμίσει, βήμα βήμα, όλα τα δεδομένα, καθώς μονόδρομος είναι το συμφέρον της μικρής Μαρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα