Ο… χρησμός της Αλέκας Παπαρήγα

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, το κρισιμότερο ίσως στην Μεταπολιτευτική ιστορία του κόμματος, ξεκινά σήμερα με εισήγηση της γενικής γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής. Τα τελευταία 24ωρα, η φημολογία που θέλει την κ. Παπαρήγα να προωθεί τη διαδοχή της στην κορυφή της κομματικής ιεραρχίας του Περισσού, εντείνεται, ενώ θεωρείται περίπου δεδομένο ότι μια τέτοια κίνηση, ακόμη κι αν ο επόμενος γραμματέας προερχόταν από τον στενό πυρήνα των συνεργατών της κ. Παπαρήγα, θα εκτόνωνε κάπως την κατάσταση στο κόμμα.
Με δεδομένη

την παράδοση του ΚΚΕ να είναι οι γραμματείς μέλη του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, επικρατέστεροι υποψήφιοι θεωρούνται ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Γιώργος Μαρίνος, ενώ αν ο Περισσός αποφασίσει βουτιά στην κομματική επετηρίδα, τότε θα έχει σοβαρές πιθανότητες και ο «επικοινωνιακός», Νίκος Σοφιανός.

Σε κάθε περίπτωση, αν η κ. Παπαρήγα (που έχει εδώ και δύο χρόνια εκφράσει, στο παρασκήνιο, την επιθυμία της να αντικατασταθεί) αποφασίσει να κάνει το «μεγάλο βήμα», τότε η διαδοχή θα έχει χαρακτήρα εξπρές. Με άλλα λόγια, η Κεντρική Επιτροπή που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες του Συνεδρίου το απόγευμα της Κυριακής, θα συνεδριάσει το βράδυ της ίδιας ημέρας και θα εκλέξει το νέο γραμματέα της.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, αν η κ. Παπαρήγα φύγει, θεωρείται περίπου δεδομένο ότι θα θεσπιστεί θέση επίτιμου προέδρου του ΚΚΕ, την οποία και θα καταλάβει η ίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα