Ο ανασχηματισμός άρχισε με τον Θεοχάρη και τελειώνει ...τη Δευτέρα

09:30 6/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Ο Γιάννης Στουρνάρας ανέλαβε ένα κρίσιμο, τελευταίο, έργο πριν παραδώσει της σκυτάλη της οικονομίας στο διάδοχό του. Να συμβάλλει στην εκκαθάριση του Χάρη Θεοχάρη από τη Γεν. Γραμματεία Εσόδων, ώστε ο επόμενος «τσάρος» της οικονομίας να έχει λυμένα τα χέρια του.

Αποστολή εξετελέσθη, ωστόσο για το όνομα του διαδόχου εξακολουθεί να επικρατεί σύγχυση.

Μετά τα σενάρια για τους Μάκη

Βορίδη και Νίκο Δένδια (σ.σ. που ουδέποτε είχαν βάση), τις πληροφορίες για υπουργοποίηση του Χρήστου Σταϊκούρα ή μετάθεση στη Νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη, νέα ονόματα έπεσαν στη δημοσιογραφική αγορά, με πρώτο αυτό της κ. Ντόρας Μπακογιάννη αλλά και του πρώην Επιτρόπου της Ελλάδας στη ΕΕ κ. Στ. Δήμα.

Αμφότεροι, άλλωστε, έχουν το ειδικό βάρος για τη θέση, έχουν καλή επαφή και με το εξωτερικό και ισχυρό «αποτύπωμα» στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ωστόσο, το μεν σενάριο Μπακογιάννη διαψεύδεται, εμφατικά, μάλιστα από το Μαξίμου (σ.σ. τουλάχιστον κάποια στελέχη του), η δε εκδοχή Δήμα μάλλον απορρίπτεται και από τον ίδιο τον πρώην Επίτροπο.

Παρά τις «μαντεψιές» ελάχιστοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τις τελικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού, που όπως όλα δείχνουν θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα δίνοντας τέλος σε μία δεκαπενθήμερη εκκρεμότητα που οδήγησε την κυβέρνηση στην απραξία. Παράλληλα, στο Μαξίμου έχει διαταχθεί σιγή ασυρμάτου, με τους άλλοτε λαλίστατους επιτελείς να μην σηκώνουν καν το τηλέφωνο.

Οι ημέρες της κρίσης αρχίζουν από αύριο το πρωί, καθώς κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες. Ωστόσο, η νέα παράμετρος στην εξίσωση του ανασχηματισμού είναι το ΠΑΣΟΚ, που δεν αποκλείεται να μεταβάλλει τις μέχρι σήμερα βεβαιότητες. Μετά την... ολιγοήμερη ηρεμία που ακολούθησε τις ευρωεκλογές, ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος έπαψε να είναι «εγγυητής σταθερότητας», όπως έλεγε ο κ. Βενιζέλος με έμφαση έξω από το Μαξίμου πριν μία εβδομάδα, και έχει αναδειχθεί σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ στελεχών, με στόχο και τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σαμαράς θα αναγκαστεί, συνεπώς, να σταθμίσει και όσα του μεταφέρει ο εταίρος του για την κατάσταση στο Κίνημα. Ο δε Βενιζέλος είναι σαφές πως θα επιδιώξει, μέσω του ανασχηματισμού, να αποσπάσει τη δέσμευση των κορυφαίων ότι δεν θα τον... αδειάσουν στο επόμενο βήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα