«Ο ανασχηματισμός αφήνει παγερά αδιάφορο τον κόσμο»

Ο Πάνος Σκουρλέτης, στο περιθώριο ομιλίας του σε κομματική εκδήλωση στην Καλαμαριά, είπε σχετικά με το πολυνομοσχέδιο ότι «η ελληνική κοινωνία βρίσκεται, για άλλη μια φορά, αντιμέτωπη με ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο υλοποιεί αυτή τη γνωστή, εδώ και τρία χρόνια, πολιτική του Μνημονίου» και πρόσθεσε: « Το πολυνομοσχέδιο αυτό περιέχει μια σειρά μέτρα τα οποία θα αποδειχθούν καταστροφικά τόσο για τον δημόσιο τομέα, μιας και αποτελούν την αρχή της υλοποίησης της δέσμευσης για 150.000 μειώσεις θέσεων εργασίας στο δημόσιο.

Ταυτόχρονα, ουσιαστικά, μετονομάζει το «χαράτσι» σε ενιαίο φόρτο για τα

ακίνητα, όταν ήταν ήδη γνωστό ότι αυτό θα ήταν ένας έκτακτος φόρος. Συνιστά, δηλαδή, αυτή η πρακτική άλλη μια κοροϊδία του ελληνικού λαού, ενώ οι προβλεπόμενες ρυθμίσεις οφειλών προς τις Τράπεζες και την Εφορία ουσιαστικά αφήνουν απ΄ έξω αυτούς που πραγματικά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Ο ίδιος επισήμανε ότι το πολυνομοσχέδιο συζητείται με διαδικασίες εξπρές, χωρίς να το έχουν πάρει από πριν ούτε καν οι βουλευτές της πλειοψηφίας, κι αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη της υποβάθμισης του Κοινοβουλίου.

Με αφορμή το πολυνομοσχέδιο, ο Π. Σκουρλέτης σημείωσε: «Η λογική των μνημονιακών συνεταίρων είναι η ίδια όπως την είχαμε γνωρίσει και τα χρόνια του δικομματισμού. Τσακώνονται για το ποιος θα είναι διοικητής του ΟΑΕΔ ακριβώς για να οικοδομήσουν τις νέες πελατειακές σχέσεις. Προσπαθούν να ξεπουλήσουν σε φίλους τους κερδοφόρες επιχειρήσεις του δημοσίου, όπως είναι ο ΟΠΑΠ.

Για τη στάση των υπουργών Α. Μανιτάκη και Α. Ρουπακιώτη είπε ότι «είναι τραγικό γιατί και οι δύο προέρχονται από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα