Ο άγνωστος αυτοκινητοπαραγωγός

09:15 7/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Η Μazda προστέθηκε στις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες παράγουν αυτοκίνητα στο Μεξικό. Στο εργοστάσιο της ιαπωνικής μάρκας στην πόλη Σαλαμάνκα θα κατασκευάζονται αρχικά το Mazda 3 και αργότερα το Mazda 2 για τις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Η νέα μονάδα θα έχει ετήσια δυναμικότητα 230.000 αυτοκινήτων, ενώ για την κατασκευή της επένδυσε η Mazda

560 εκατ. ευρώ. Μέχρι την επόμενη χρονιά θα έχουν δημιουργηθεί 4.600 νέες θέσεις εργασίας.

Στις αρχές του φετινού χρόνου ξεκίνησε και η VW στην Πουέμπλα του Μεξικού την παραγωγή του Golf έβδομης γενιάς, ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα εγκαινίασε η Honda ένα νέο εργοστάσιο στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Στη συγκεκριμένη μονάδα στην περιοχή Τσελάγια θα παράγονται έως 200.000 μοντέλα Fit (τα γνωστά μας Jazz) τον χρόνο, ενώ επενδύθηκαν γιαυτήν 874 εκατ. ευρώ.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, σκαρφαλώνει το Μεξικό συνεχώς στην παγκόσμια κατάταξη των αυτοκινητοπαραγωγών χωρών, όπου καταλαμβάνει πλέον την όγδοη θέση. Ήδη αυτή τη στιγμή προέρχεται το 4% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της χώρας (ΑΕΠ) από τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το 2018 προβλέπεται ότι θα έχει αυξηθεί το συγκεκριμένο ποσοστό στο 8%, όσο δηλαδή συνεισφέρει στο ΑΕΠ του Μεξικού και ο κλάδος παραγωγής πετρελαίου.

Από το autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα