ΝΥΤ: Η κυβέρνηση προκαλεί τη βία…

Τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα επανέφεραν τη χώρα μας στο προσκήνιο των ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Έτσι, Reuters, Associated Press, Huffington Post, Bild, Independent, The National Herald, Washington
Post, FoxNews, φιλοξένησαν εκτενή ρεπορτάζ από την πρώτη κιόλας στιγμή που σημειώθηκε το περιστατικό.Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του Reuters, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη χρονιά ύφεσης γεγονός που έχει τροφοδοτήσει την οργή και τα «τυφλά» χτυπήματα κατά τραπεζών, με τους Έλληνες πολίτες να φέρονται κατά της πολιτικής τάξης που έχει φέρει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.H Huffington Post επισημαίνει ότι οι επιθέσεις σε ΑΤΜ τραπεζών είναι ένα συχνό φαινόμενο για τη χώρα, ωστόσο «χτύπημα» σε εμπορικό κέντρο μέχρι σήμερα δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το δημοσίευμα των New York Times το οποίο εκφράζει φόβους για επιστροφή του εξτρεμισμού, και αναφέρεται στο ενδεχόμενο οι επιθέσεις αυτές να αποτελούν ένα τρόπο διάσπασης και παροχέτευσης της προσοχής της κοινής γνώμης από το πραγματικό πρόβλημα, δηλαδή την αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το σκάνδαλο της «λίστας Λαγκάρντ».

«Η κυβέρνηση, η οποία μόλις διασφάλισε πακέτο βοήθειας ύψους 60 δισ. ευρώ, διατείνεται ότι είναι αποφασισμένη να πατάξει την ανομία και να προωθήσει μία σειρά από θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, τα οποία ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει», αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας: «το πρόβλημα, υποστηρίζουν οι αντίπαλοί του συνίσταται στο ότι στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει την τάξη, η κυβέρνηση προκαλεί τη βία που προσπαθεί να κατασιγάσει. Λένε πως ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσπάσει τη δημόσια προσοχή από το φορολογικό σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, το οποίο απειλεί τη σταθερότητα του κλονισμένου κυβερνητικού συνασπισμού».

Η εφημερίδα αναφέρεται σε όλες τις επιθέσεις που έγιναν στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες και σχολιάζει ότι οι αλλεπάλληλες επιθέσεις έρχονται να ταράξουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας, έπειτα από μία μεγάλη περίοδο που τέτοιου είδους ενέργειες έδειχναν να έχουν καταλαγιάσει, εκφράζοντας έμμεσα φόβους για επιστροφή του εξτρεμισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα