Ντροπή του! Ο Ερντογάν γρονθοκόπησε την κόρη νεκρού ανθρακωρύχου (Video)

Ο Ταγίπ Ερντογάν, που αποφεύγει συστηματικά να αναφερθεί στις ευθύνες του για το δυστύχημα με τους 282 νεκρούς στο ανθρακωρυχείο της Σόμα, όπου δεν υπήρχε το ελάχιστο μέτρο προστασίας των εργαζομένων μετά και την ιδιωτικοποίηση της μονάδας, έφτασε στο σημείο να χτυπήσει ένα κορίτσι 16 ετών, το οποίο έχασε τον πατέρα του στην τραγωδία.

Στο βίντεο, που κάνει θραύση στο διαδίκτυο, ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του το απόγευμα της Τετάρτης στη Σόμα, χτύπησε το κορίτσι που του φώναζε: «Τι κάνει εδώ ο δολοφόνος του πατέρα μου;»

Ορισμένα τουρκικά φιλοκυβερνητικά

μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι, ο Ερντογάν έσπρωξε έναν αστυνομικό μπροστά του, αν και αυτόπτες μάρτυρες επιμένουν ότι γρονθοκόπησε την κοπέλα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε χάσει την ψυχραιμία του από τις αποδοκιμασίες του πλήθους και απευθυνόμενος σε πολίτη του είπε να τον πλησιάσει για να τον γιουχάρει. Ο Ερντογάν αποδεικνύει εκ νέου ότι, είναι ένας από τους αυταρχικότερους ηγέτες στη διεθνή σκηνή, που κυβερνά μόνο με τον τρόμο και την καταστολή.

Δείτε το βίντεο:

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκληθεί σάλος ενώ πολλοί χρήστες παρουσιάζουν τον Ερντογάν με γάντια του μποξ.

Θλιβερό ρεκόρ

Την ίδια ώρα οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι, η Τουρκία κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα εργατικά δυστυχήματα στην Ευρώπη.

Το χειρότερο βιομηχανικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί στην Τουρκία, είναι αυτό στη Σόμα. Δεν είναι όμως το μοναδικό πολύνεκρο. Το 1992, 263 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ορυχείο του Ζόνγκουλντακ στη βόρεια Τουρκία.

«Σε 73 χρόνια περισσότεροι από 3.000 ανθρακωρύχοι έχουν σκοτωθεί στην Τουρκία», δήλωσε ο Κεμάλ Εζκάν, εκπρόσωπος του συνδικάτου IndustriALL Global Union με έδρα τη Γενεύη.

«Οι κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν την προστασία των πολιτών τους», υπογράμμισε ο Εζκάν, αναφερόμενος στη Σύμβαση 176 του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας που αφορά στον τομέα των ορυχείων και της ασφάλειας, την οποία η Άγκυρα δεν έχει επικυρώσει.

Αρνήθηκαν να ελέγξουν το ορυχείο

Τρεις εβδομάδες πριν από την τραγωδία στο ορυχείο της Σόμα, το τουρκικό κοινοβούλιο αρνήθηκε να δημιουργήσει μια επιτροπή αρμόδια να ελέγξει την κατάσταση ασφαλείας των ορυχείων, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.Οι προτάσεις που είχε υποβάλει σχετικά η αντιπολίτευση απορρίφθηκαν από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το υπουργείο Εργασίας της Τουρκίας απαντώντας στις κατηγορίες ανακοίνωσε ότι το ορυχείο της Σόμα είχε ελεγχθεί τον Μάρτιο και δεν είχε παρατηρηθεί καμία έλλειψη στον τομέα της ασφάλειας.

Στην Τουρκία υπάρχουν 7.000 ορυχεία μεικτής εξόρυξης (άνθρακα, μαρμάρου, χαλκού κ.ά.) στα οποία εργάζονται περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι.

Keywords
Τυχαία Θέματα