ΝΤΑΛΑΡΑ: ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ

Η σύνοδος κορυφής που ξεκινά αύριο είναι πιθανότατα η σημαντικότερη από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτίμησε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, υποστήριξε ότι εκείνο που κρίνεται δεν είναι το μέλλον του ευρώ, όπως όλοι λένε, αλλά της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως σημείωσε, το ζητούμενο είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των μακροπρόθεσμων επενδυτών,

όπως είναι τα συνταξιοδοτικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες. Πρόσθεσε ότι αυτό απαιτεί ολοκληρωμένες λύσεις και τάχθηκε υπέρ της δημοσιονομικής ένωσης και της από κοινού ανάληψης των χρεών.

Εκτίμησε ότι οι εταίροι επέβαλαν στην Ελλάδα υπερβολική λιτότητα και ζήτησε περισσότερο χρόνο για τα κράτη που βρίσκονται σε καθεστώς Μνημονίου. Υπολόγισε σε 20 δισ. το κόστους της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος, σημειώνοντας ότι σε σχέση με το ποσό που θα διατεθεί συνολικά δεν είναι μεγάλο. Ξεκαθάρισε ότι επιμήκυνση δεν θα σημάνει και χαλάρωση του προγράμματος, τονίζοντας ότι ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να διατηρηθεί ψηλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα