Ντάισελμπλουμ: Μέσα στο Μάρτιο η συμφωνία για την Κύπρο

18:21 4/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Την εκτίμηση ότι το Eurogroup θα καταλήξει μέσα στο Μάρτιο σε συμφωνία για το πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου, που θα αποβλέπει στη σταθεροποίηση της Κύπρου και της Ευρωζώνης συνολικά, εξέφρασε ο επικεφαλής της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των χωρών μελών του ευρώ σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο

πρόεδρος της Ευρωομάδας εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι υπάρχει κυβέρνηση στην Κύπρο με την οποία «θα συνεργαστούμε για να βρούμε μια λύση».

Από την πλευρά του, ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχουν καλωσορίσει την έλευση του νέου υπουργού Οικονομικών της Κύπρου και έχουν εκφράσει την ελπίδα να συνεχιστούν οι συζητήσεις κάτι το οποίο θα γίνει. Αυτή είναι η ημερήσια διάταξη, δεν θα ληφθούν αποφάσεις για την Κύπρο σήμερα, τόνισε. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών σημείωσε ακόμη ότι στο Γιούρογκρουπ θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην Κύπρο, κυρίως για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και για τη διαφάνεια.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν τόνισε ότι οι συζητήσεις για την Κύπρο είναι δύσκολες, υπογραμμίζοντας πως θέση του Δουβλίνου είναι ότι θα πρέπει να ληφθεί απόφαση σύντομα. “Δεν έχω ακούσει ότι έχει αλλάξει θέση το ΔΝΤ, δεν υπάρχει άρνηση επί της αρχής, ωστόσο το ΔΝΤ θεωρεί ότι δεν πληρούνται ακόμη οι προϋποθέσεις, ώστε το Διοικητικό του Συμβούλιο να λάβει απόφαση για συμμετοχή στο πρόγραμμα”, είπε ο Μ. Νούναν.

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς Ντε Γκίντος ανέφερε ότι η απόφαση για την Κύπρο θα ληφθεί πολύ σύντομα και ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει μια νέα κυβέρνηση που έχει δεσμευτεί για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική σταθεροποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα