Νόμος είναι το δίκιο του… Αγρότη

Η γυναίκα του Καίσαρα πέρα από το ότι πρέπει να είναι τίμια, επιβάλλεται και να το δείχνει -λένε- αλλά η Κυβέρνηση μάλλον δεν φαίνεται να έχει ακούσει κάτι σχετικά: Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσεις ότι την ώρα που ξεσήκωναν θύελλα αντιδράσεων στην κοινωνία οι προβλέψεις του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και τους πλειστηριασμούς, βουλευτές με τροπολογίες μέσα στην νύχτα «έκλειναν» κάποιες άλλες υποθέσεις που αφορούσαν σε συγκεκριμένες συντεχνίες και συμφέροντα; Και ας ήταν νομικά «καλυμμένες»…

Για παράδειγμα: Η τροπολογία που «παγώνει» τις διώξεις στις διοικήσεις «αμαρτωλών» Αγροτικών

Συνεταιρισμών, στους οποίους ταυτόχρονα χορηγείται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα! Γιατί χρειάστηκε αυτή η τροπολογία να κατατεθεί τώρα; Στην «τούρλα» του Σαββάτου χαμένη κάπου ανάμεσα στις διατάξεις των νομοσχεδίων που συζητήθηκαν στην Βουλή; Ακόμη και εάν γνωρίζεις ότι αυτά είναι «τυπικά» και τα επιβάλλει ο νόμος, επειδή μιλάμε για Συνεταιρισμούς που είτε συγχωνεύονται ή εκκαθαρίζονται, όταν συμβαίνουν με αυτό τον τρόπο «πονηρεύεσαι»…

Και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον αγροτικό κόσμο: Που ναι μεν δουλεύει σκληρά και είναι η «ραχοκοκαλιά» της χώρας, αλλά δεν απέχει πολύ από το να αισθανθούν όλοι οι υπόλοιποι ότι η Κυβέρνηση τους «κλείνει το μάτι» ενόψει εκλογών. Γιατί δεν είναι μόνον αυτή η άφεση αμαρτιών –έστω και προσωρινή- σε όσους διαχειρίστηκαν Συνεταιρισμούς που κατασπατάλησαν κρατικό χρήμα.. Είναι και οι παρεμβάσεις που έγιναν στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων από τους βουλευτές της επαρχίας, για όσους έχουν αγροτεμάχια.

Είναι και το ότι αντί τελικά να υιοθετηθούν βιβλία εσόδων – εξόδων για όλους τους αγρότες, υποχρέωση να τηρούν τέτοια θα έχουν μόνον όσοι δηλώνουν πάνω από 10.000 ευρώ.. Και σύμφωνα με τα στοιχεία… μόλις το 1% των αγροτών δηλώνει πάνω από αυτό το ποσό!

Είναι βεβαίως ο αντικειμενικός προσδιορισμός των εισοδημάτων τους που το επιτρέπει να φαίνονται ότι ζουν με τόσα λίγα χρήματα.

Αντικειμενικός προσδιορισμός που όχι μόνον θα συνεχίσει να ισχύει εντέλει για το 99%, αλλά οι αγρότες θα φορολογηθούν και με χαμηλότερο συντελεστή από ότι πριν!

Από το 26% των ελεύθερων επαγγελματιών, ο συντελεστής τους θα πέσει στο 22% των μισθωτών – συνταξιούχων…

Και να θες να αγιάσεις λοιπόν δεν μπορείς: Μήπως τελικά… Νόμος είναι το δίκιο του Αγρότη;

Keywords
Τυχαία Θέματα