Νίκη στα ...σημεία για την κυβέρνηση στο θέμα της ΓΕΝΟΠ

07:57 7/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Ως θετική και, κυρίως, «νομιμοποιητική» της απόφασης για επιστράτευση αντιμετωπίζει το Μέγαρο Μαξίμου τη χθεσινή απόφαση της ΓΕΝΟΠ να αναστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Πλέον, η μάχη μεταφέρεται στη Βουλή όπου αύριο το σχέδιο νόμου αρχίζει να συζητείται στο Α' θερινό τμήμα, προκειμένου να ψηφιστεί την Τετάρτη. Στο εσωτερικό των δύο κυβερνητικών

κομμάτων υπάρχει η βεβαιότητα ότι το σχέδιο νόμου, μετά και τις διορθώσεις που υπήρξαν ως προς τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα του προσωπικού που θα μεταταγεί στη νέα εταιρεία, θα εγκριθεί χωρίς απώλειες για την κυβερνητική πλευρά.

Η επικοινωνία και η ουσία

Η κυβέρνηση θα ρίξει το βάρος της στην επικοινωνία της ιδιωτικοποίησης τμήματος της ΔΕΗ, προκειμένου να πείσει την πλειοψηφία των πολιτών για την ορθότητα της πρωτοβουλίας και για τα οφέλη που θα υπάρξουν για τους καταναλωτές. Ήδη στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης υπάρχει σαφής εικόνα ότι η κυβέρνηση τουλάχιστον σε πεδία, όπως τα social media, έχασε κατά κράτος την επικοινωνιακή μάχη ενώ το ίδιο συνέβη σε αρκετά παραδοσιακά μέσα. Αυτό οφείλεται, εν πολλοίς, και στην μεγάλη καθυστέρηση με την οποία η κυβέρνηση άρχισε να προβάλλει τα όποια επιχειρήματά της, περιοριζόμενη επί μακρόν να «παίζει» με τα αρνητικά ανακλαστικά που δημιουργεί η εικόνα κάποιων εκ των συνδικαλιστών της ΔΕΗ.

Ως προς την επιστράτευση, το Μαξίμου εκτιμά ότι όπως, και κατά το παρελθόν, η στάση της θα γίνει αποδεκτή από σημαντική μερίδα πολιτών, ειδικά όσους επηρεάστηκαν από τις λογικές «κοινωνικού αυτοματισμού» που κυριαρχούν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ως προς την ουσία, τώρα, της νομοθετικής ρύθμισης, αυτή δεν αποκλείεται να καταρρίπτει επί της ουσίας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό γιατί ενδιαφέρον ντόπιων ομίλων για την «μικρή ΔΕΗ» δεν υπάρχει, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, και για τον πρόσθετο λόγο ότι όσοι εκ των ελλήνων δραστηριοποιούνται στην αγορά έχουν «ακριβές» μονάδες παραγωγής, ενώ καλοί γνώστες της ηλεκτρικής αγοράς σημειώνουν ότι, ούτως ή άλλως, όποιος έρθει για να αποκτήσει τη μικρή ΔΕΗ θα πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις που, ούτως ή άλλως, δεν καθιστούν την αγορά... «λαχείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα