ΝΙΚΗ-ΠΡΟΚΡΙΣΗ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

00:00 1/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 στη Σκωτία τη Μάδεργουελ και κρατά στο χέρι την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League.

Με γκολ των Μπουμσόνγκ και Μαυρία ο Παναθηναϊκός πέρασε αλώβητος από την έδρα της Μάδεργουελ (2-0) και έβαλε τις βάσεις

πρόκρισης για τα πλέι οφ του Champions League, έχοντας συνάμα στο τσεπάκι την είσοδό του στους ομίλους του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε με τον καλύτερο τρόπο το ματς και συγκεκριμένα με γκολ. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το φάουλ ο Μπουμσόνγκ μπήκε στην πορεία της μπάλας και η ελληνική ομάδα άνοιξε το σκορ μόλις στο 14ο λεπτό.

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, έχοντας τις πιο καθαρές φάσεις για να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Η Μάδεργουελ προσπάθησε να απαντήσει στο γρήγορο τέρμα των φιλοξενούμενων, είχε κάποιες απειλητικές στιγμές -κυρίως από ψηλά- αλλά η ομάδα του Φερέιρα ήταν άκρως επικίνδυνη στο ανοιχτό γήπεδο με τον ταχύτατο Σισοκό.

Στο δεύτερο μέρος η Μάδεργουελ μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και πίεσε ψάχνοντας τη γρήγορη ισοφάριση. Ο Παναθηναϊκός μία από τα ίδια. Εψαχνε τον κενό χώρο για να απειλήσει και κρατούσε με χαρακτηριστική άνεση το υπέρ του αποτέλεσμα. Στο 76′ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με τον νεοεισελθόντα Μαυρία (μετά από ασίστ του Σισοκό) να σκοράρει και να διαμορφώνει το τελικό 0-2 που δίνει τεράστιο προβάδισμα στον Παναθηναϊκός ενόψει της ρεβάνς την επόμενη Τετάρτη.

Οι συνθέσεις:

Μάδεργουελ (ΜακΚολ): Ράντολφ, Χάμμελ, Χάτκινσον, Ράμσντεν, Λο, Χέιτλι, Χάμφρει, Λάσλει, Ογιάμα (78′ Ντέιλι), Χίντγκο, Μέρφι.

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Βελάσκες, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Μαρίνος (67′ Κατσουράνης), Ζέκα, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος (85′ Φορναρόλι), Τοτσέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα