Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας!

Ιστορία έγραψε το Venom GT της φίρμας Hennessey. Το μοντέλο με βάση τη Lotus Exige έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητα παραγωγής με 435,31 χλμ./ώρα (270,49 μίλια την ώρα) στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριδα. Εκεί μετρήθηκε δορυφορικά η ταχύτητα από τη συσκευή ακριβείας Racelogic V-Box. Ωστόσο είναι ορατός ο κίνδυνος να μην πιστοποιηθεί το συγκεκριμένο

ρεκόρ με καταχώρηση στο Βιβλίο Γκίνες, καθώς δεν παρευρισκόταν στο εγχείρημα εκπρόσωπος του Γκίνες. Επίσης για να κατηγοριοποιηθεί ένα αυτοκίνητο ως μοντέλο παραγωγής, θα πρέπει να έχουν κατασκευαστεί τουλάχιστον 30 τέτοια κομμάτια, κάτι που δεν σχεδιάζεται να γίνει με το Venom GT.

Τουλάχιστον, αναγνωρίστηκε από το Γκίνες το ρεκόρ του Hennessey Venom GT στην επιτάχυνση 0-300 χλμ./ώρα. Το μοντέλο με τους 1.261 ίππους χρειάζεται 13,63’’ για τη συγκεκριμένη εκτόξευση, ενώ η Bugatti Veyron Supersport των 1.200 ίππων είναι σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο αργή.

Με την κατασκευή του Hennessey Venom GT εκπλήρωσε ο ιδρυτής της φίρμας John Hennessey ένα παιδικό του όνειρο. Μέσα στο αεροδυναμικό super car, που κατασκευάζεται στο Σίλβερστον της Αγγλίας και χρησιμοποιεί ως βάση του τη Lotus Exige, εργάζεται ένας V8 κινητήρας 7,0 λίτρων της Chevrolet με δύο τούρμπο, που αποδίδει 1.261 ίππους και τους κατανέμει στον πίσω άξονα.

Χάρη σε αυτές τις προδιαγραφές μπορεί να κοιτάξει το Venom GT στα μάτια τη Bugatti Veyron Super Sport, που κατείχε από το 2010 το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με 431 χλμ./ώρα. Οι 1.261 ίπποι καλούνται να μεταφέρουν μόνον 1.244 κιλά βάρος, οπότε υπάρχει μία καταπληκτική αναλογία 0,99 κιλών ανά ίππο! Το σασσί του αυτοκινήτου είναι από ανθρακονήματα, το μπροστινό και το πίσω πλαίσιο έχουν εξελιχθεί από τη Hennessey, ενώ παρμπρίζ, πόρτες, οροφή και κόκπιτ αποτελούν ευγενική χορηγία της Lotus Exige. To παζλ του γρηγορότερου αυτοκινήτου στον κόσμο συμπληρώνουν κεραμικά φρένα της Brembo, που καλούνται να επιβραδύνουν ακαριαία τον αμερικανικό σίφουνα με τις βρετανικές καταβολές.

Από το autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα