Νέο μνημόνιο χωρίς νέα μέτρα βλέπει ο Στουρνάρας

12:29 9/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM ο υπουργός Οιονομικών διεμήνυσε πως δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις, παρά μόνον «υποχρεωτικές αποχωρήσεις» 15.000 εργαζομένων έως το τέλος του 2014, οι οποίοι θα αντικατασταθούν από ισάριθμους νέους υπαλλήλους.

Ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε η αναπτυξιακή δύναμη θα ενισχυθεί από τα διαρθωτικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, η οποία δικαιώνεται από τις οικονομικές εξελίξεις. Στο σημείο

αυτό έφερε ως παράδειγμα την άρση του καμποτάζ, η οποία όπως υποστήριξε ήταν από τους λόγους που τα τουριστικά έσοδα αυξήθηκαν ο 2013.

Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ.Στουρνάρας σημείωσε πως το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου μπορεί να λαμβάνει κανονικά αποφάσεις, ενώ για την θέση του προέδρου του ΤΑΙΕΔ υπογράμμισε πως «για τον επόμενο μήνα δεν υπάρχει ανάγκη επιπλέον υπογραφής, αν και μπορεί το όνομα να ανακοινωθεί πολύ νωρίτερα». Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε ποτέ θέμα μεταφοράς της έδρας του ΤΑΙΠΕΔ και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων στο εξωτερικό.

Σε ερώτηση για το ζήτημα που ανέκυψε χθες για τον ΟΣΕ και κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα περί «ξαφνικού θανάτου» του Οργανισμού ο κ. Στουρνάρας διέψευσε κατηγορηματικά τις σχετικές πληροφορίες.

Για το καυτό ζήτημα της διαδικασίας χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως θα διευρυνθούν τα κριτήρια, ενώ προανήγγειλε τη σύσταση ειδικής επιτροπής, που θα αναζητήσει το πώς θα γίνει η διαδικασία διάθεσης του επιδόματος θέρμανσης πιο ελαστική.

Keywords
Τυχαία Θέματα