Νεκροί 57 άνθρωποι από πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Μεξικό

Περισσότεροι από 2.000 τουρίστες έχουν απομακρινθεί αεροπορικώς από το στρατό από το θέρετρο του Ακαπούλκο μετά τις θανατηφόρες πλημμύρες που προκλήθηκαν από την τροπική καταιγίδα Manuel. Ωστόσο, είναι πολλοί οι τουρίστες( υπολογίζονται στους 40.000) και οι κάτοικοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη , μιας και κατολισθήσεις έχουν μπλοκάρει κεντρικούς δρόμους.

Αρκετοί ποταμοί έχουν υπερχειλίσει και εκκενώθηκαν τρεις πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου από τον Κόλπο του Μεξικού.

Ο συνδυασμός δύο συστημάτων

τροπικής κακοκαιρίας, του Μάνουελ και της Ίνγκριντ, δεν έχει προηγούμενο, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας του Μεξικού Χουάν Μανουέλ Καμπαγέρο σε δηλώσεις του στο Reuters.

Ο Μανουέλ βρίσκεται μεν σε ύφεση από το πρωί της Δευτέρας αλλά ακόμη συνεχίζονται οι ισχυρές βροχές που είχε φέρει με την άφιξή του στη χώρα ως τροπική καταιγίδα. Η Ίνγκριντ παραμένει κυκλώνας της βαθμίδας 1 και η έντασή της δεν φαίνεται να έχει παρουσιάσει μεταβολή.

Η εταιρεία πετρελαίου Pemex ανέφερε ότι εκκένωσε προληπτικά τρεις πλατφόρμες άντλησης στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Ταμαουλίπας στα ανατολικά, περιμένοντας την Ίνγκριντ. Άλλες 24 μικρότερες μονάδες έκλεισαν επίσης, αλλά το διυλιστήριο της Σιουδάδ Μαδέρο συνεχίζει τη λειτουργία του.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας ακυρώθηκαν οι περισσότερες εκδηλώσεις για την εθνική γιορτή της Ημέρας της Ανεξαρτησίας. Στις 16 Σεπτεμβρίου, οι κεντρικές πλατείες σχεδόν κάθε πόλης του Μεξικού γεμίζουν με πλήθος που ακούει τους τοπικούς αξιωματούχους να εκφωνούν το «Γκρίτο», ομιλίες που καλούν στα όπλα σε ανάμνηση του πρώτου καλέσματος

Keywords
Τυχαία Θέματα