Πρόκληση: Ακούστηκε στη Βουλή το «Χάιλ Χίτλερ»

Εικάζεται ότι πρόκειται για βουλευτή της Χρυσής Αυγής καθώς δεν φαίνεται το πρόσωπο και υπάρχει μόνο ήχος.

Από τη Χρυσή Αυγή ανεπισήμως πάντως αναφέρεται ότι «Χάιλ Χίτλερ» φώναζαν κοροϊδευτικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Χρυσή Αυγή

την ώρα της αποχώρησης.

Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης διέψευσε εμμέσως αυτή την ερμηνεία, γράφοντας στο Twitter: «Οι ΧΑυγιτες κραυγάζουν “Χαιλ Χίτλερ”. Ακούγεται καθαρά στο ηχητικό.Βγάζουν το αληθινό τους προσωπο.Αντιναζιστικό μέτωπο τώρα,πριν είναι αργά».

Ο Δραγασάκης έδιωξε Χρυσαυγίτη βουλευτή

Της επεισοδιακής εξόδου της Χρυσής Αυγής από την Αίθουσα της Ολομέλειας προηγήθηκε η αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Δραγασάκη.

Ο Παν. Ηλιόπουλος χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου αφού χαρακτήρισε σούπα τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του κ. Τσίπρα για τον αντιρατσιστικό νόμο και επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο ανέφερε ότι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός.

Όταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής επισήμανε στον βουλευτή τις διατάξεις για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και τον κάλεσε να μην συνεχίσει, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επέμεινε. Χαρακτήρισε μάλιστα «ξεφτιλισμένους» τους βουλευτές που διαμαρτύρονταν από τα έδρανα τους και «γίδια».

«Φύγετε για να μην σας διώξουμε εμείς» είπε ο κ. Δραγασάκης αλλά ο βουλευτής επέμεινε λέγοντας του ότι από τον εαυτό πρέπει να αφαιρέσει το λόγο και από το απόκομμα από το οποίο προέρχεται. Τότε ο κ. Δραγασάκης ανέγνωσε τις διατάξεις του Κανονισμού για την αποβολή του κ. Ηλιόπουλου καλώντας στην αίθουσα τον φρούραρχο.

Ο βουλευτής αποχώρησε μαζί με την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής. Ακούγοντας τα χειροκροτήματα για την εξέλιξη από τους βουλευτές των άλλων κομμάτων, ο κ. Ηλιόπουλος απευθύνθηκε στους βουλευτές λέγοντας «χειροκροτείστε γίδια»!

Keywords
Τυχαία Θέματα