ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΖΗΤΑ Ο ΜΙΣΕΛ ΜΠΑΡΝΙΕ

Να μειωθεί ο προστατευτισμός για να προαχθεί η έννοια της ενιαίας αγοράς κάλεσε ο Επίτροπος τους κοινοτικούς εταίρους, για να βγει η Ε.Ε. από την κρίση.

Ως κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο στην Κύπρο,  ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών επέμεινε ότι «ο δυνητικός ρόλος της Ενιαίας Αγοράς της ΕΕ στο να βοηθήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στη ανάπτυξη», ενώ επανέλαβε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είχε δημοσιοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου, που συνοψίζεται στην «νέα Πράξη για την Ενιαία Αγορά ΙΙ».

Ο Μισέλ Μπαρνιέ υπεραμύνθηκε της νέας Πράξης για την Ενιαία Αγορά

ΙΙ και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «θα βοηθήσει την ΕΕ να ξεκλειδώσει τη δυναμική και τους στόχους της για αειφόρο ανάπτυξη, για καινοτομία και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε συνδυασμό με την κοινωνική συνοχή».

Ο Επίτροπος παρουσίασε κάποια από τα κύρια επιτεύγματα της ενιαίας αγοράς, όπως η δημιουργία 2.7 εκατ. θέσεων εργασίας την περίοδο 1998-2008, η σημαντική μείωση των αεροπορικών ναύλων και των τελών κινητής τηλεφωνίας καθώς και η συμμετοχή 3 εκατ. νεαρών Ευρωπαίων στο Πρόγραμμα Erasmus, για να καταλήξει ότι πρέπει να περιοριστεί ο κρατικός προστατευτισμός, ώστε να απελευθερωθούν οι δυνάμεις της αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα