Νέα λίστα με 97 Έλληνες

Οι 97 εμφανίζονται να έχουν δηλώσει ως τόπο κατοικίας την Ελλάδα και στους λογαριασμούς τους έχουν εντοπιστεί 22,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν ακόμη τα ονόματα 134 Κυπρίων.

Την αποκάλυψη της νέας λίστας, που έκανε η εφημερίδα Daily Telegraph, διέρρευσε υπάλληλος της τράπεζας και υπάρχουν περισσότερα από 4.500 ονόματα πελατών, ενώ βρίσκεται στα χέρια

της βρετανικής Υπηρεσίας Εσόδων.

Η Ελλάδα μπορεί να την αποκτήσει στο πλαίσιο των συμφωνιών ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τους συνολικά 8.474 τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στη νέα λίστα, η πλειοψηφία (4.388) είναι Βρετανοί με τις καταθέσεις τους να φτάνουν τις 699 εκατ. λίρες. Εκτός από τους Έλληνες και τους Κύπριους, υπάρχουν επίσης: 602 Ισραηλινοί, 527 Γάλλοι, 333 Ισπανοί, 117 Αμερικανοί.

Οι ξένοι πελάτες της HSBC που περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα, και αφορά και τους Έλληνες και Ελληνοκύπριους καταθέτες, είναι βέβαιο θα περάσουν από τον έλεγχο της αγγλικής εφορίας, για να ερευνηθεί αν έχουν επαγγελματικές δραστηριότητες στην Αγγλία, οπότε θα υποχρεωθούν να πληρώσουν φόρο για τους λογαριασμούς τους στα Νησιά Τζέρσεϊ.

Ανάμεσα στους συγκεκριμένους πελάτες της HSBC και μάλιστα με υψηλές καταθέσεις είναι και έμποροι ναρκωτικών και άτομα που βαρύνονται με ποινικά και οικονομικά εγκλήματα, γεγονός που αφήνει εκτεθειμένη την τράπεζα για τον έλεγχο που ασκεί στους πελάτες της για την προέλευση των χρημάτων τους.

Στην τράπεζα HSBC έχει επιβληθεί από τις αμερικανικές Αρχές χρηματικό πρόστιμο 1.500.000 δολάρια για ξέπλυμα χρήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα