ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Σε επαναδιατύπωση της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ για το Μνημόνιο προχώρησε σήμερα ένα κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Δραγασάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, έκανε λόγο για «πολιτική και όχι νομική» καταγγελία του Μνημονίου.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο

Γιάννης Δραγασάκης είναι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναλάβει την εκπόνηση του νέου κυβερνητικού προγράμματος του σχήματος, ενώ θεωρείται στέλεχος «εξ απορρήτων» του Αλέξη Τσίπρα. Ο οικονομολόγος απόφοιτος του LsE, λοιπόν, μιλώντας σήμερα το πρωί στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, επισήμανε ότι η καταγγελία του Μνημονίου, την οποία υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δε θα είναι νομική, αλλά πολιτική καταγγελία.

«Εμείς μιλάμε για πολιτική και όχι νομική καταγγελία του Μνημονίου. Θα καταγγείλουμε πολιτικά και όχι νομικά το Μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Δραγασάκης, για να προσθέσει ότι «υπάρχουν πτυχές (σ.σ. Του Μνημονίου) που θα καταργηθούν, κάποιες άλλες θα τις διαπραγματευθούμε και υπάρχουν και άλλες που πρέπει να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις».

Πάντως, στελέχη της Κουμουνδούρου παραδέχονται ότι οι διαφορετικές θέσεις που έχουν εκφράσει κατά καιρούς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το τι θα κάνει το σχήμα με το Μνημόνιο έχουν δημιουργήσει σύγχυση και έχουν δώσει λαβή για σχόλια. Οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένεται να παρουσιαστεί από την ερχόμενη εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι «εκεί θα ξεκαθαριστούν όλα και όλα θα είναι κοστολογημένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα