ΝΔ: Δεν υπάρχει θέμα εκλογών

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν είναι η μέχρι στιγμής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος δεν δημιουργεί εικόνα πολιτικής ανατροπής και, συνεπώς, δεν νομιμοποιεί την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για μετατροπή των ευρωεκλογών σε δημοψήφισμα και ανατροπή της κυβέρνησης.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι το πολιτικό συμπέρασμα από την εκλογή δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει το άθροισμα δυνάμεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

– που τώρα υπερβαίνει την επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ – αλλά και τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ειδικά δε των περιφερειών. Στο μέτωπο των περιφερειών η Ν.Δ. αναμένει καλές επιδόσεις από τα στελέχη της και στοχεύει σε τουλάχιστον 6 περιφέρειες, που μπορεί στην πορεία της νύχτας να φτάσουν τις 8. Σε ντέρμπυ εξελίσσεται η περιφέρεια Ιονίων μεταξύ του γαλάζιου Σπ. Σπύρου και του Θοδ. Γαλιατσάτου από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Δυτ. Μακεδονία όπου κονταροκτυπιούνται οι Γ. Δακής (ΝΔ) και Θοδ. Καρυπίδης. Η ΝΔ ελπίζει να κερδίσει και τις δύο περιφέρειες του Αιγαίου.

Για τις εντυπώσεις κρίσιμη θα είναι και η μάχη για την Περιφέρεια Αττικής, για την οποία η Συγγρού αποφεύγει κάθε εκτίμηση καθώς Σγουρός και Δούρου μοιάζουν το απόλυτο ντέρμπι της αποψινής βραδιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα