«ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ» ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

«Ο μοναδικός τρόπος να περιορίσουμε τη φοροδιαφυγή στους ελεύθερους επαγγελματίες είναι να τους τελειώσουμε». Την πρόταση σοκ μεταφέρει στο matrix24.gr στέλεχος του οικονομικού επιτελείου συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι η δημιουργία μικρο -μεσαίων επιχειρήσεων.

Υπό τη σκέπη των μικρομεσαίων αυτών επιχειρήσεων, σύμφωνα με το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, θα μπορούν να λειτουργήσουν οι αυτοαπασχολούμενοι σε συνεργασία με άλλους του ίδιου κλάδου.

Ωστόσο

ερωτηθείς από το matrix24.gr πως θα αντιμετωπισθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν κόβουν αποδείξεις, δεδομένου ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο αναφέρει, ότι «ξεκινούν στοχευμένοι έλεγχοι σε γιατρούς, δικηγόρους, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και γενικότερα στα επαγγέλματα που βρίσκονται στην κορυφή της “μαύρης λίστας” του υπουργείου Οικονομικών».

Σημειώνεται ότι 374.000 ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν φέτος στην εφορία από τα ελευθέρια επαγγέλματα και μόνο 3,7 δις. ευρώ και κατέβαλαν φόρους (για το σύνολο των εισοδημάτων τους που προέρχονται από διάφορες πηγές όπως για παράδειγμα εισοδήματα από ακίνητα) ύψους 1,2 δις. ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα