«Να συμβάλει η Τουρκία για το Κυπριακό»

Ο Κ. Παπούλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύμπτωση απόψεων Αθήνας- Λευκωσίας και υπογράμμισε ότι συνιστά «μήνυμα προς τους έξω, ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα συμπαρίσταται, συστρατεύεται και είναι ομόφωνη η απόφαση του ελληνικού λαού να προσπαθήσει για την εξεύρεση μιας λύσης δίκαιης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι «τα πάντα μέχρι τώρα έδειξαν ότι η Τουρκία δεν ήθελε μια λύση, η οποία θα ήταν μια σύμπτωση απόψεων για την

εξεύρεση μιας λύσης δίκαιης και σταθερής».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι ένας νέος διάλογος για την επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει οπωσδήποτε να πληροί κάποιες προϋποθέσεις και μια νέα δυναμική: την εμπλοκή της Τουρκίας, η οποία εισέβαλε και κατέκτησε το βόρειο τμήμα της Κύπρου. «Την ίδια ώρα η Ευρώπη θα πρέπει να είναι παρούσα. Η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπορεί ένα κράτος ή μία μετεξέλιξη ενός ευρωπαϊκού κράτους από ενιαίο σε ομόσπονδο κράτος να υστερεί σε λειτουργικότητα, αποδοτικότητα των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να μας κατανοήσουν και οι φίλοι, όσοι ενδιαφέρονται για να αποκαταστήσουν την ειρήνη στην περιοχή, πως δεν μπορεί να επαναλάβουμε τα ίδια του παρελθόντος».

Keywords
Τυχαία Θέματα