ΜΟΝΤΙ: ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ

«Βλέποντας τα όσα συμβαίνουν στην Ισπανία και στην Ελλάδα, η Ιταλία- η οποία υποβλήθηκε σε σημαντικές κοινωνικές πιέσεις, μέσα σε σύντομο διάστημα- αντιδρά θετικά και οι πολίτες αποδεικνύουν ότι αισθάνονται αναπόσπαστο σκέλος της χώρας» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «η λέξη που συμβολίζει την παρούσα φάση είναι συνοχή», υπενθυμίζοντας ότι «η βιομηχανία της Ιταλίας, σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητά της, έρχεται δεύτερη πανευρωπαϊκά, ύστερα από εκείνη της Γερμανίας».

Την

ίδια ώρα, ο Αντζελίνο Αλφάνο, γραμματέας του μπερλουσκονικού κόμματος «Λαός της Ελευθερίας», δήλωσε απόψε ότι «ο Καβαλιέρε προκειμένου να παρουσιασθεί ενωμένη όλη η κεντροδεξιά στις εκλογές της ερχόμενης Άνοιξης, είναι διατεθειμένος να μην θέσει υποψηφιότητα, κάνοντας βήμα πίσω».

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προτίθεται να δώσει το δαχτυλίδι του διαδόχου στον κεντρώο, χριστιανοδημοκράτη, Πιερφερνινάντο Καζίνι, ώστε να τον πείσει να μην συνεργασθεί με την κεντροαριστερά. Η πρώτη αντίδραση του Καζίνι, ήταν αρνητική.

Keywords
Τυχαία Θέματα