«Μνημόνια και Δημοκρατία δεν μπορούν να συνυπάρξουν»

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για την αναδιάρθρωση της αμυντικής βιομηχανίας και, ανέφερε, μεταξύ άλλων, την δημιουργία ενός ενιαίου φορέα για τον αμυντικό τομέα της χώρας, τη συγκρότηση βιομηχανικής αμυντικής στρατηγικής που θα διασφαλίζει τον εφοδιασμό του στρατού και θα καλύπτει

τις ανάγκες του στρατού σε έκτακτες συνθήκες, την εκπόνηση σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης και την αξιοποίηση δυνατοτήτων συνεργασίας με άλλες χώρες.

Καταγγελίες

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε με νόημα ότι «εμείς δεν ξεχνάμε τις παχυλές αμοιβές των golden boys στη διοίκηση των εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας» και κατήγγειλε ότι «εδώ και χρόνια γίνονταν αναθέσεις κατασκευής οπλικών συστημάτων στο εξωτερικό και, μάλιστα, με μίζες, παρά το γεγονός ότι αυτά θα μπορούσαν να κατασκευαστούν στην Ελλάδα».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημασία της ύπαρξης της αμυντικής βιομηχανίας, υποστηρίζοντας πως «συνδέεται με το αξιόμαχο του στρατού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

«Ανάπηρη Δημοκρατία»

Αναφερόμενος στη σημερινή 39η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ««ζούμε σε μια Δημοκρατία ανάπηρη», για να προσθέσει πως «τα μνημόνια της βαρβαρότητας δεν μπορούν να συνυπάρξουν με τη δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη».

«Να δώσουμε την υπόσχεση ότι αυτό είναι το τελευταίο μνημονιακό καλοκαίρι. Να δώσουμε την υπόσχεση ότι την επόμενη φορά που θα έρθω εδώ θα συζητάμε για λύσεις», κατέληξε, μιλώντας προς τους εργαζόμενους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα