Μίζες εκατομμυρίων σε πολιτικούς με «βιτρίνα» το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού

16:21 1/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Όταν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου -απόδημος Έλληνας και ο ίδιος- οραματίστηκε έναν ενωμένο οικουμενικό απόδημο Ελληνισμό, ουδέποτε μπορούσε να φανταστεί τι έκτρωμα θα δημιουργούσαν όλοι όσοι ανάλαβαν να υλοποιήσουν τον οραματισμό του. Το «έκτρωμα», όπως το αποκαλεί η εφημερίδα, ονομάστηκε Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και ιδρύθηκε λίγα χρόνια αργότερα, παρά τις έντονες διαφωνίες του οικουμενικού Πατριαρχείου, που το πολέμησε πολύ.

Στα

χρόνια που ακολούθησαν από την ίδρυση του ΣΑΕ, αποδείχτηκε η έλλειψη σοβαρότητας που χαρακτηρίζει του ‘Έλληνες πολιτικούς: Με αντάλλαγμα αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, φαγητά κλπ στους μόνιμους ημιμαθείς αντιπροσώπους των ημιδιαλυμένων ομογενειακών Οργανώσεων, δημιούργησαν ομαδούλες ψηφοκουβαλητών, για να ελέγχουν έτσι τους Απόδημους. Αλλά, η άγνοια που χαρακτηρίζει τους ‘Έλληνες πολιτικούς για τα περί της Ομογένειας, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ένα ελεγχόμενο ΣΑΕ, το οποίο η Ομογένεια ουδέποτε αγκάλιασε. ο γεγονός ότι, παρά τα εκατ. ευρώ που δαπάνησε η ελληνική κυβέρνηση για 17 χρόνια, παρά την παραπληροφόρηση μέσω των κρατικών βασικά ΜΜΕ, παρά την εξαγορά προεδροπαραγόντων της Ομογένειας, με χορηγίες στις Οργανώσεις τους και «διευκολύνσεις» στους ίδιους, το ποσοστό των Ομογενών που αντιπροσωπεύονται στο ΣΑΕ, δεν ξεπέρασε -έστω τυπικά- το 5%. ‘Όλες αυτές οι ελληνικές κυβερνητικές ΑΠΑΤΕΣ, μέσω της -ουσιαστικά αργόσχολης- Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), γίνονταν στο όνομα της Ομογένειας, από τον χρόνο 1996.

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 που δημιουργήθηκε το ΣΑΕ, οι Απόδημοι ‘Έλληνες έζησαν γεγονότα που πιστοποιούσαν γιατί η Ελλάδα καταστράφηκε οικονομικά: Εκατομμύρια δίνονταν κάθε χρόνο σε ομογενειακές Οργανώσεις, απευθείας ή μέσω προξενείων, έτσι χωρίς λόγο και αιτία, ώστε να προσχωρήσουν στο ΣΑΕ, με στόχο αυτές να υποβαθμιστούν, μηδενιστούν, διαλυθούν.

Το ελληνικό δημόσιο πλήρωνε όλα τα έξοδα για την ηγεσία του ΣΑΕ, χρηματοδοτούσε μέσω της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού τα πάντα: Περιφερειακά γραφεία ανά την υφήλιο, τα οποία ήταν απόλυτα άχρηστα και μη χρήσιμα στην Ομογένεια. Ο πλούτος των γραφείων εντυπωσιακός. Υφυπουργός Εξωτερικών ακόμα λέει ότι εντυπωσιάστηκε από την πολυτέλεια στο γραφείο ΣΑΕ στο Σικάγο, πριν λίγα χρόνια.

Το ελληνικό κράτος πλήρωνε αεροπορικά εισιτήρια, διαμονές, διατροφές κλπ στους «περιφερειάρχες» που πήγαιναν στην Ελλάδα για «συνεδριάσεις» και «βαρύγδουπες δηλώσεις», χωρίς αποτέλεσμα, υλοποίηση. Οι εξαγγελίες τους, ειδικά την περίοδο 2004-2009, αμέτρητες. Δεν υλοποίησαν ΠΟΤΕ, καμία.

Το κράτος, πλήρωνε και για τα κεντρικά γραφεία του ΣΑΕ στην Θεσσαλονίκη. Πλήρωνε και μεγάλα ποσά άμεσα ή έμμεσα, για ΜΜΕ, δημοσιογράφους και λοιπούς «πατριώτες», πλήρωνε για «εκδόσεις» που δεν γίνονταν ποτέ, για μελέτες που απλά εξαγγέλονταν, κ.ά.

Οι πολυπληθείς διακομματικές αποστολές της Βουλής οργίαζαν με ταξίδια ανά την υφήλιο, για να γνωρίσουν την Ομογένεια και να ενημερωθούν για τα προβλήματά της. Οι βουλευτές έβγαζαν έναν λόγο σε εκδηλώσεις μικρού ενδιαφέροντος και μετά έκαναν επιδρομές στα καταστήματα, στα νυχτερινά κέντρα, στα καζίνα, στα εστιατόρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα