Μήπως έχεις και εσύ Αλτσχάιμερ;

Σύμφωνα με την έρευνα, τα άτομα ηλικίας από 40 έως 65 ετών, που αδυνατούν ή δυσκολεύονται να θυμηθούν τα ονόματα διασήμων προσώπων, όπως αυτά του Μπιλ Γκέιτς, του Αϊνστάιν, της πριγκίπισσας Νταϊάνας, έχουν μεγάλες πιθανότητας να βρίσκονται στο πρώτο στάδιο της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Η επιστημονική μελέτη έγινε ως εξής. Οι επιστήμονες μελέτησαν 30 άτομα με πρωτοπαθή προοδευτική αφασία (είδος άνοιας) και άτομα χωρίς άνοια. Τους ζητήθηκε να αναφέρουν 20 διάσημα πρόσωπα όπως ο Τζον Κένεντι, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ,

ο Έλβις Πρίσλεϊ. Αν δεν το κατάφερνε θα του ζητούνταν, να περιγράψει. Οι συμμετέχοντες κέρδισαν περισσότερους πόντους με την παροχή τουλάχιστον δύο σχετικών λεπτομερειών για το πρόσωπο. Οι δύο ομάδες υποβλήθηκαν σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου. Όσοι είχαν έναρξη πρόωρης άνοιας προχώρησαν στην αναγνώριση 79% των προσώπων και 46% στην ονομασία τους, ενώ οι υπόλοιποι σε 97% της αναγνώρισης και 93% στην ονομασία τους.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι πως οι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα να ονομάσουν τα πρόσωπα έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν απώλεια εγκεφαλικού ιστού αριστερό κροταφικό λοβό του εγκεφάλου, ενώ τα άτομα με πρόβλημα στην αναγνώριση των προσώπων είχαν απώλεια ιστού και στις δύο πλευρές του κροταφικού λοβού.

Keywords
Τυχαία Θέματα