Μίλησαν οι όμηροι στην Αλγερία μέσω του Αλ Τζαζίρα

Οι τρεις άντρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το τηλεοπτικό δίκτυο, και ο ένας μετά τον άλλο επέμειναν να απομακρυνθούν τα στρατεύματα, ώστε να παραμείνουν ζωντανοί οι όμηροι και να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Τα λόγια των τριών ομήρων μεταφράζονταν ταυτόχρονα στα αραβικά.

Ο Ιρλανδός, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο δήλωσε πως η κατάσταση επιδεινώνεται και ζήτησε να απομακρυνθούν τα αλγερινά στρατεύματα. Πρόσθεσε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη σύζυγό του. Ο Βρετανός όμηρος τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις είναι απαραίτητες για να μην υπάρξουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με το

Αλ Τζαζίρα, ο τρίτος όμηρος, ένας Ιάπωνας έχει τραυματιστεί.

Αμέσως μετά ένας από τους απαγωγείς, με το ψευδώνυμο Αμπού Αλ-Μπαράα δήλωσε: «Ζητάμε την απομάκρυνση του αλγερινού στρατού για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις». Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο αλγερινός στρατός άνοιξε πυρ προς τις εγκαταστάσεις, τραυματίζοντας έναν ιάπωνα όμηρο. Ο Αλ-Μπαράα τόνισε πως ο αριθμός των ομήρων είναι περίπου 40 και προέρχονται από περίπου δέκα χώρες: Νορβηγία, Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία, Ρουμανία, Κολομβία, Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες, Ιρλανδία, Ιαπωνία και Γερμανία. Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως δεν έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία Γάλλων ανάμεσα στους ομήρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα