Μηλιός κατά εργολάβων για τα διόδια

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μιλώντας στον Real FM, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «σκανδαλώδεις και απολύτως απαράδεκτες» τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων και τόνισε πως οι εργολάβοι έχουν ήδη κάνει απόσβεση για τα έργα τους. «Εμείς έχουμε μελέτες που δείχνουν ότι οι συγκεκριμένοι εργολάβοι, που κερδίζουν από τα διόδια, έχουν πληρωθεί αυτό που ήταν να πληρωθούν», είπε χαρακτηριστικά

ο Γιάννης Μηλιός, για να προσθέσει: «Έχουν πάρει, δηλαδή, τα έσοδα που είχαν προγραμματιστεί με τις συμβάσεις. Επομένως είναι σκανδαλώδες και απολύτως απαράδεκτο να έχουμε αυτές τις αυξήσεις που έχουμε σήμερα».

«Αναθεώρηση συμβάσεων»

Ο υπεύθυνος του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, κατά συνέπεια, την αναθεώρηση όλων των συμβάσεων με τους εργολάβους, ενώ επισήμανε ότι, συν τοις άλλοις, «οι κάτοικοι των περιοχών αυτών που δεν έχουν παράδρομους, εγκλωβίζονται και είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν τα διόδια ή να πάνε από καρόδρομους, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους ή την περιουσία τους». «Οι εργολάβοι έχουν πληρωθεί με το παραπάνω. Άρα οι συμβάσεις πρέπει να αναθεωρηθούν», τόνισε με έμφαση ο Γιάννης Μηλιός, που εξέφρασε και ένα πρόσθετο επιχείρημα: «Το επιχείρημα είναι ότι δεν μπορούν τα βάρη της κρίσης να τα πληρώνει μονομερώς το πλατύ κοινό, οι καταναλωτές, οι εργαζόμενοι, αυτοί που έχουν ανάγκη, οι συνταξιούχοι, οι άνθρωποι που κλείνουν ή κινδυνεύουν να κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις τους», πρόσθεσε.
«Και μόνο από το γεγονός ότι πρόκειται για συμβάσεις που έγιναν σε μία άλλη εποχή, θα έπρεπε να είχε τη μέριμνα ακόμη και αυτή η κυβέρνηση να τις θέσει υπό επαναδιαπραγμάτευση. Εν πάση περιπτώσει, κάτι τέτοιο εμείς προτιθέμεθα να κάνουμε», κατέληξε ο οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα